Preisoep met kaascroutons
Preisoep met kaascroutons

Preisoep met kaascroutons

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 195 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 24.5 g
Eiwit 7.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil en snij de aardappelen in stukken.

  4. Snij de prei en de uien in grove stukken.

  5. Snij de kaas in fijne sneden, beleg er het brood mee en snij in hapklare stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig.

  8. Voeg de prei en aardappelblokjes toe en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat ± 30 min. gaar worden.

  9. Plaats de broodstukjes naast elkaar op een ovenplaat en zet gedurende ± 10 min. onder de grill van de oven.

  10. Mix de soep glad en kruid eventueel bij met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de soep onmiddellijk met de kaascroutons.

Tip

U kan een overschot aardappelen van de dag vooraf gebruiken. Voorzie ± 1 kg aardappelen die u afgedekt in de koelkast bewaarde. Voeg ze pas de laatste 10 min. in puntje 2 aan de soep toe.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil en snij de aardappelen in stukken.

  4. Snij de prei en de uien in grove stukken.

  5. Snij de kaas in fijne sneden, beleg er het brood mee en snij in hapklare stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig.

  8. Voeg de prei en aardappelblokjes toe en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat ± 30 min. gaar worden.

  9. Plaats de broodstukjes naast elkaar op een ovenplaat en zet gedurende ± 10 min. onder de grill van de oven.

  10. Mix de soep glad en kruid eventueel bij met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de soep onmiddellijk met de kaascroutons.

Tip

U kan een overschot aardappelen van de dag vooraf gebruiken. Voorzie ± 1 kg aardappelen die u afgedekt in de koelkast bewaarde. Voeg ze pas de laatste 10 min. in puntje 2 aan de soep toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 195 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 24.5 g
Eiwit 7.1 g

Bekijk het recept digitaal