Provençaalse pompoenquiche

Provençaalse pompoenquiche

1 u. 30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kcal
Vet 62.2 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 25.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pit uit de olijven en snij in ringetjes.

  4. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.

  5. Klop de eieren los en meng er de geitenkaas onder.

  6. Kruid met de tijm, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  9. Verhit ondertussen 3 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten in een kookpot en bak de spekreepjes ± 5 min.

  10. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat enkele min. al roerend stoven. Voeg de olijven en de halfgedroogde kerstomaten toe.

  11. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  12. Giet de pompoenbereiding op het deeg en verdeel er het eimengsel over.

  13. Zet 40 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Als de quiche te snel bruin wordt, kan u hem bedekken met een los vel aluminiumfolie. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  14. Afwerking:
  15. Kruid de quiche met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmolen.

  16. Snij in punten en serveer warm of lauw met een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pit uit de olijven en snij in ringetjes.

  4. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.

  5. Klop de eieren los en meng er de geitenkaas onder.

  6. Kruid met de tijm, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  9. Verhit ondertussen 3 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten in een kookpot en bak de spekreepjes ± 5 min.

  10. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat enkele min. al roerend stoven. Voeg de olijven en de halfgedroogde kerstomaten toe.

  11. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  12. Giet de pompoenbereiding op het deeg en verdeel er het eimengsel over.

  13. Zet 40 à 50 min. in de voorverwarmde oven. Als de quiche te snel bruin wordt, kan u hem bedekken met een los vel aluminiumfolie. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  14. Afwerking:
  15. Kruid de quiche met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmolen.

  16. Snij in punten en serveer warm of lauw met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kcal
Vet 62.2 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 25.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Chouffe Wijn Côte de Beaune-Villages A.O.P. | Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal