Provençaalse saus
Provençaalse saus

Provençaalse saus

55 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 5.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ui grof en snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de wortel eerst in de lengte doormidden en daarna in fijne halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de grofgesneden ui glazig. Voeg het knoflook en de stukjes wortel en paprika toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de Provençaalse kruiden, het takje tijm en het laurierblaadje.

  9. Dek de kookpot af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna de tijm en het laurierblaadje.

  10. Afwerking:
  11. Serveer bij de dunne lende met gegrilde groenten en krieltjes (zie recept hiernaast).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ui grof en snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de wortel eerst in de lengte doormidden en daarna in fijne halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de grofgesneden ui glazig. Voeg het knoflook en de stukjes wortel en paprika toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de Provençaalse kruiden, het takje tijm en het laurierblaadje.

  9. Dek de kookpot af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna de tijm en het laurierblaadje.

  10. Afwerking:
  11. Serveer bij de dunne lende met gegrilde groenten en krieltjes (zie recept hiernaast).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 5.2 g

Bekijk het recept digitaal