- Bewaar

- Bewaar
Provençaalse saus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ui grof en snipper het knoflook fijn.
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de wortel eerst in de lengte doormidden en daarna in fijne halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de grofgesneden ui glazig. Voeg het knoflook en de stukjes wortel en paprika toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de Provençaalse kruiden, het takje tijm en het laurierblaadje.
-
Dek de kookpot af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna de tijm en het laurierblaadje.
-
Afwerking:
-
Serveer bij de dunne lende met gegrilde groenten en krieltjes (zie recept hiernaast).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ui grof en snipper het knoflook fijn.
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de wortel eerst in de lengte doormidden en daarna in fijne halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de grofgesneden ui glazig. Voeg het knoflook en de stukjes wortel en paprika toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de Provençaalse kruiden, het takje tijm en het laurierblaadje.
-
Dek de kookpot af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna de tijm en het laurierblaadje.
-
Afwerking:
-
Serveer bij de dunne lende met gegrilde groenten en krieltjes (zie recept hiernaast).