Quiche met forel en groene groenten
Quiche met forel en groene groenten

Quiche met forel en groene groenten

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Energie 1766 kj
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 4.1 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 28.5 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 40 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes. Snipper de lenteuitjes en de munt fijn.

  3. Kook de diepgevroren erwten en de blokjes broccolisteel 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af. Spoel onder koud water en laat uitlekken. Mix met de helft van de cottage cheese.

  4. Scheur intussen de forelfilets in stukjes.

  5. Wrijf een springvorm in met de olijfolie. Leg er de vellen filodeeg kruiselings over elkaar in.

  6. Besmeer het filodeeg met de erwtenmengeling. Verdeel er de broccoliroosjes en de stukjes forel over. Kruid met peper.

  7. Klop de eieren los samen met de rest van de cottage cheese. Kruid met peper. Giet het eiermengsel in de springvorm en bestrooi met de lente-uitjes en de geraspte kaas.

  8. Bak ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Snij ondertussen de radijzen in partjes en meng samen met de vinaigrette onder de slamix. Bestrooi de quiche vlak voor het opdienen met de munt.

Tip
Ook lekker bij het aperitief

Snij de quiche in kleine blokjes en serveer als aperitiefhapje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 40 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes. Snipper de lenteuitjes en de munt fijn.

  3. Kook de diepgevroren erwten en de blokjes broccolisteel 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af. Spoel onder koud water en laat uitlekken. Mix met de helft van de cottage cheese.

  4. Scheur intussen de forelfilets in stukjes.

  5. Wrijf een springvorm in met de olijfolie. Leg er de vellen filodeeg kruiselings over elkaar in.

  6. Besmeer het filodeeg met de erwtenmengeling. Verdeel er de broccoliroosjes en de stukjes forel over. Kruid met peper.

  7. Klop de eieren los samen met de rest van de cottage cheese. Kruid met peper. Giet het eiermengsel in de springvorm en bestrooi met de lente-uitjes en de geraspte kaas.

  8. Bak ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Snij ondertussen de radijzen in partjes en meng samen met de vinaigrette onder de slamix. Bestrooi de quiche vlak voor het opdienen met de munt.

Tip
Ook lekker bij het aperitief

Snij de quiche in kleine blokjes en serveer als aperitiefhapje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Energie 1766 kj
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 33.4 g
Suiker 4.1 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 28.5 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cheverny A.O.P. ‘Les Vieilles Serres’ Bier Delirium Tremens Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal