- Bewaar

- Bewaar
Quiche met kerriegehakt, wortel en pastinaak
Onze drankensuggesties
Wijn Viña Sol - Torres - D.O. Catalunya - Spanje Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Pers de knoflookteentjes en de citroen.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg het gehakt en het geperste knoflook toe en maak het gehakt los met een vork. Roerbak 8 min. tot het gehakt goudbruin is. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken.
-
Schil ondertussen de wortelen en de pastinaken en rasp fijn. Besprenkel met het citroensap.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Verwijder de pitjes uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Klop de eieren los met een vork en meng er de room onder. Meng met de geraspte wortelen en pastinaken. Kruid met de nootmuskaat, het paprikapoeder, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
-
Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en bestrooi met de fijngesneden lente-uitjes.
-
Giet er de eieren met geraspte groenten over en schik er de reepjes paprika bovenop.
-
Zet de quiche 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of warm met een fris groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Wijn Viña Sol - Torres - D.O. Catalunya - Spanje Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Pers de knoflookteentjes en de citroen.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg het gehakt en het geperste knoflook toe en maak het gehakt los met een vork. Roerbak 8 min. tot het gehakt goudbruin is. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken.
-
Schil ondertussen de wortelen en de pastinaken en rasp fijn. Besprenkel met het citroensap.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Verwijder de pitjes uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Klop de eieren los met een vork en meng er de room onder. Meng met de geraspte wortelen en pastinaken. Kruid met de nootmuskaat, het paprikapoeder, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
-
Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en bestrooi met de fijngesneden lente-uitjes.
-
Giet er de eieren met geraspte groenten over en schik er de reepjes paprika bovenop.
-
Zet de quiche 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of warm met een fris groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Viña Sol - Torres - D.O. Catalunya - Spanje Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië