Quiche met kerriegehakt, wortel en pastinaak
Quiche met kerriegehakt, wortel en pastinaak

Quiche met kerriegehakt, wortel en pastinaak

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 892 kcal
Vet 56.4 g
Koolhydraat 64.2 g
Eiwit 32.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pers de knoflookteentjes en de citroen.

  4. Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg het gehakt en het geperste knoflook toe en maak het gehakt los met een vork. Roerbak 8 min. tot het gehakt goudbruin is. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken.

  5. Schil ondertussen de wortelen en de pastinaken en rasp fijn. Besprenkel met het citroensap.

  6. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  7. Verwijder de pitjes uit de paprika's en snij in reepjes.

  8. Klop de eieren los met een vork en meng er de room onder. Meng met de geraspte wortelen en pastinaken. Kruid met de nootmuskaat, het paprikapoeder, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Schik het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  12. Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en bestrooi met de fijngesneden lente-uitjes.

  13. Giet er de eieren met geraspte groenten over en schik er de reepjes paprika bovenop.

  14. Zet de quiche 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Serveer lauw of warm met een fris groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pers de knoflookteentjes en de citroen.

  4. Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg het gehakt en het geperste knoflook toe en maak het gehakt los met een vork. Roerbak 8 min. tot het gehakt goudbruin is. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken.

  5. Schil ondertussen de wortelen en de pastinaken en rasp fijn. Besprenkel met het citroensap.

  6. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  7. Verwijder de pitjes uit de paprika's en snij in reepjes.

  8. Klop de eieren los met een vork en meng er de room onder. Meng met de geraspte wortelen en pastinaken. Kruid met de nootmuskaat, het paprikapoeder, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Schik het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  12. Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en bestrooi met de fijngesneden lente-uitjes.

  13. Giet er de eieren met geraspte groenten over en schik er de reepjes paprika bovenop.

  14. Zet de quiche 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Serveer lauw of warm met een fris groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 892 kcal
Vet 56.4 g
Koolhydraat 64.2 g
Eiwit 32.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Sol - Torres - D.O. Catalunya - Spanje Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië

Bekijk het recept digitaal