Quiche tartiflette
Quiche tartiflette

Quiche tartiflette

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1027 kcal
Vet 79.4 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 40.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in fijne schijfjes.

  3. Hak ondertussen de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Snij de ui in fijne ringen.

  5. Snij de reblochon in stukjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork. Leg er nog een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en zet opzij.

  9. Bak ondertussen de spekblokjes ± 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Voeg de uiringen toe en bak ze glazig.

  11. Klop de eieren samen met de room los met een vork en meng er de gruyère onder. Kruid met peper en zout.

  12. Verdeel de spekblokjes, de uiringen en de aardappelschijven over het bladerdeeg. Giet er de eiermengeling over.

  13. Bestrooi met de grofgehakte walnootpitten en de zachte veenbessen. Schik er de stukjes reblochon bovenop.

  14. Klop de eidooier los en bestrijk er de randen van het bladerdeeg mee.

  15. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie als ze te donker wordt.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met een groen slaatje en een mosterdvinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in fijne schijfjes.

  3. Hak ondertussen de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Snij de ui in fijne ringen.

  5. Snij de reblochon in stukjes.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork. Leg er nog een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en zet opzij.

  9. Bak ondertussen de spekblokjes ± 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Voeg de uiringen toe en bak ze glazig.

  11. Klop de eieren samen met de room los met een vork en meng er de gruyère onder. Kruid met peper en zout.

  12. Verdeel de spekblokjes, de uiringen en de aardappelschijven over het bladerdeeg. Giet er de eiermengeling over.

  13. Bestrooi met de grofgehakte walnootpitten en de zachte veenbessen. Schik er de stukjes reblochon bovenop.

  14. Klop de eidooier los en bestrijk er de randen van het bladerdeeg mee.

  15. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie als ze te donker wordt.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met een groen slaatje en een mosterdvinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1027 kcal
Vet 79.4 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 40.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris 'Sélection du Sommelier' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Château La Gentilhommière - Les Abymes - A.O.P. Savoie

Bekijk het recept digitaal