Quinoasalade met kikkererwten en granaatappel
Quinoasalade met kikkererwten en granaatappel

Quinoasalade met kikkererwten en granaatappel

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1816 kj
Energie 434 kcal
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 47.4 g
Suiker 8.7 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 12.5 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij de tomaten in gelijke partjes en verwijder de pitjes. Snij het knoflook fijn en haal de pitten uit de granaatappel.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Meng de olijfolie onder de quinoa en kruid met peper en zout. Meng er de kikkererwten, het knoflook, de granaatappelpitten, de tomaten en de avocado onder.

  7. Snipper de peterselie fijn en strooi over de salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij de tomaten in gelijke partjes en verwijder de pitjes. Snij het knoflook fijn en haal de pitten uit de granaatappel.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Meng de olijfolie onder de quinoa en kruid met peper en zout. Meng er de kikkererwten, het knoflook, de granaatappelpitten, de tomaten en de avocado onder.

  7. Snipper de peterselie fijn en strooi over de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1816 kj
Energie 434 kcal
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 47.4 g
Suiker 8.7 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 12.5 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal