- Bewaar

- Bewaar
Reemedaillon met tagliatelle in champignonsaus
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Abt 12 Sterk donker bier Wijn Château La Tour du Pin Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de champignons in 4 en snij grotere boschampignons in plakjes.
-
Pluk de blaadjes salie. Hou er 8 opzij en snipper de rest fijn.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de prei eerst in de lengte in 2 en dan in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Bak de prei, de ui en het knoflook glazig. Haal uit de kookpot.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de champignons goudbruin op een hoog vuur. Meng er de salie onder en kruid met peper. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de andere groenten opnieuw toe.
-
Overgiet met de room en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de champignonsaus.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de reemedaillon 2 à 3 min. aan elke kant (ree wordt saignant of rosé gegeten). Kruid met peper en zout. Dek af en laat het vlees 5 min. rusten. Snij daarna in schuine sneetjes.
-
Giet intussen 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden en lepel er wat saus over. Geef er wat pasta met saus bij en werk af met blaadjes salie.
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Abt 12 Sterk donker bier Wijn Château La Tour du Pin Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de champignons in 4 en snij grotere boschampignons in plakjes.
-
Pluk de blaadjes salie. Hou er 8 opzij en snipper de rest fijn.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de prei eerst in de lengte in 2 en dan in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Bak de prei, de ui en het knoflook glazig. Haal uit de kookpot.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de champignons goudbruin op een hoog vuur. Meng er de salie onder en kruid met peper. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de andere groenten opnieuw toe.
-
Overgiet met de room en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de champignonsaus.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de reemedaillon 2 à 3 min. aan elke kant (ree wordt saignant of rosé gegeten). Kruid met peper en zout. Dek af en laat het vlees 5 min. rusten. Snij daarna in schuine sneetjes.
-
Giet intussen 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden en lepel er wat saus over. Geef er wat pasta met saus bij en werk af met blaadjes salie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Abt 12 Sterk donker bier Wijn Château La Tour du Pin Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru