- Bewaar

- Bewaar
Ribeye in kruidenmarinade met zuiderse broodjes en gegrilde kerstomaat
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de ingrediënten voor de marinade goed onder elkaar. Dep de ribeye droog met keukenpapier en wentel het vlees in de kruidenmarinade. Steek in een plastic zak, sluit goed af en laat ± 2 u. rusten in de koelkast. Haal 30 min. voor het bakken uit de koelkast.
-
Steek intussen de kerstomaten per 5 op brochettestokjes.
-
Bestrijk met de olijfolie met look.
-
Snij de courgettes in flinterdunne schijfjes. Snij de mozzarella in schijfjes. Snij elk sneetje serranoham in 8 stukjes.
-
Maak elke 1,5 cm een inkeping in de stokbroodjes, tot op 1 cm van de onderkant. Steek in elke inkeping een schijfje mozzarella, enkele schijfjes courgette en stukjes serranoham.
-
Laat de kruidenboter smelten in een steelpannetje.
-
Giet over de stokbroodjes.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min.)
-
Dep de ribeye goed droog en bak 2 min. aan elke kant op een hete barbecue. Mag het vlees wat meer doorbakken zijn, zet het rooster dan wat hoger en laat zo verder garen naar smaak. Wikkel het vlees daarna in aluminiumfolie en laat rusten.
-
Leg intussen de stokbroodjes op de plancha en bak ± 10 min. op een matig warme barbecue.
-
Bak de tomatenspiesjes 3 à 5 min. op de barbecue en draai regelmatig om.
-
Snij de ribeye in schuine sneetjes. Verdeel de slamix over een serveerschaal en bestrooi met de gegrilde kerstomaten. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie met look en kruid met peper en zout. Serveer met een stukje stokbrood.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de ingrediënten voor de marinade goed onder elkaar. Dep de ribeye droog met keukenpapier en wentel het vlees in de kruidenmarinade. Steek in een plastic zak, sluit goed af en laat ± 2 u. rusten in de koelkast. Haal 30 min. voor het bakken uit de koelkast.
-
Steek intussen de kerstomaten per 5 op brochettestokjes.
-
Bestrijk met de olijfolie met look.
-
Snij de courgettes in flinterdunne schijfjes. Snij de mozzarella in schijfjes. Snij elk sneetje serranoham in 8 stukjes.
-
Maak elke 1,5 cm een inkeping in de stokbroodjes, tot op 1 cm van de onderkant. Steek in elke inkeping een schijfje mozzarella, enkele schijfjes courgette en stukjes serranoham.
-
Laat de kruidenboter smelten in een steelpannetje.
-
Giet over de stokbroodjes.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min.)
-
Dep de ribeye goed droog en bak 2 min. aan elke kant op een hete barbecue. Mag het vlees wat meer doorbakken zijn, zet het rooster dan wat hoger en laat zo verder garen naar smaak. Wikkel het vlees daarna in aluminiumfolie en laat rusten.
-
Leg intussen de stokbroodjes op de plancha en bak ± 10 min. op een matig warme barbecue.
-
Bak de tomatenspiesjes 3 à 5 min. op de barbecue en draai regelmatig om.
-
Snij de ribeye in schuine sneetjes. Verdeel de slamix over een serveerschaal en bestrooi met de gegrilde kerstomaten. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie met look en kruid met peper en zout. Serveer met een stukje stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc