- Bewaar

- Bewaar
Rijstschotel met gemarineerde quorn en groentjes
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Beaumes de Venise A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1u. marineren)
-
Pers het knoflook. Schil de gember en rasp fijn.
-
Maak de marinade: meng de sojasaus, de geraspte gember, het geperste knoflook en de vloeibare honing in een kom. Voeg de diepgevroren quornstukjes toe, roer goed en laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Snij de wortelen in fijne staafjes van 4 à 5 cm en kook 5 min. in lichtgezouten water.
-
Snij de ongeschilde courgette in fijne staafjes van 4 à 5 cm.
-
Snij de ui in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Spoel de volwaardige rijst onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water met de saffraandraadjes (kooktijd: zie verpakking).
-
Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de uimaantjes glazig.
-
Voeg de staafjes courgette en wortel toe en roerbak ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Roer de quornstukjes met de marinade onder de groentjes en laat sudderen tot alles goed warm is.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maanden Bereiding (20 min.) 1 Spoel 30 g volwaardige rijst onder koud water en kook gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Snij ondertussen 1 wortel en 1/5 courgette in staafjes en snipper 1/6 ui fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de wortel en courgette toe en roerbak 5 min. 4 Voeg 40 g quornstukjes (diepvries) toe en laat nog 6 min. stoven. Meng er de rijst onder.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Beaumes de Venise A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1u. marineren)
-
Pers het knoflook. Schil de gember en rasp fijn.
-
Maak de marinade: meng de sojasaus, de geraspte gember, het geperste knoflook en de vloeibare honing in een kom. Voeg de diepgevroren quornstukjes toe, roer goed en laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Snij de wortelen in fijne staafjes van 4 à 5 cm en kook 5 min. in lichtgezouten water.
-
Snij de ongeschilde courgette in fijne staafjes van 4 à 5 cm.
-
Snij de ui in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Spoel de volwaardige rijst onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water met de saffraandraadjes (kooktijd: zie verpakking).
-
Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de uimaantjes glazig.
-
Voeg de staafjes courgette en wortel toe en roerbak ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Roer de quornstukjes met de marinade onder de groentjes en laat sudderen tot alles goed warm is.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maanden Bereiding (20 min.) 1 Spoel 30 g volwaardige rijst onder koud water en kook gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Snij ondertussen 1 wortel en 1/5 courgette in staafjes en snipper 1/6 ui fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de wortel en courgette toe en roerbak 5 min. 4 Voeg 40 g quornstukjes (diepvries) toe en laat nog 6 min. stoven. Meng er de rijst onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Beaumes de Venise A.O.P. Côtes du Rhône