Rijstschotel met gemarineerde quorn en groentjes
Rijstschotel met gemarineerde quorn en groentjes

Rijstschotel met gemarineerde quorn en groentjes

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 72.9 g
Eiwit 22.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 1u. marineren)

  3. Pers het knoflook. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Maak de marinade: meng de sojasaus, de geraspte gember, het geperste knoflook en de vloeibare honing in een kom. Voeg de diepgevroren quornstukjes toe, roer goed en laat 1 u. marineren in de koelkast.

  5. Snij de wortelen in fijne staafjes van 4 à 5 cm en kook 5 min. in lichtgezouten water.

  6. Snij de ongeschilde courgette in fijne staafjes van 4 à 5 cm.

  7. Snij de ui in halvemaantjes.

  8. Bereiding:
  9. Spoel de volwaardige rijst onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water met de saffraandraadjes (kooktijd: zie verpakking).

  10. Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de uimaantjes glazig.

  12. Voeg de staafjes courgette en wortel toe en roerbak ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Roer de quornstukjes met de marinade onder de groentjes en laat sudderen tot alles goed warm is.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maanden Bereiding (20 min.) 1 Spoel 30 g volwaardige rijst onder koud water en kook gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Snij ondertussen 1 wortel en 1/5 courgette in staafjes en snipper 1/6 ui fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de wortel en courgette toe en roerbak 5 min. 4 Voeg 40 g quornstukjes (diepvries) toe en laat nog 6 min. stoven. Meng er de rijst onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 1u. marineren)

  3. Pers het knoflook. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Maak de marinade: meng de sojasaus, de geraspte gember, het geperste knoflook en de vloeibare honing in een kom. Voeg de diepgevroren quornstukjes toe, roer goed en laat 1 u. marineren in de koelkast.

  5. Snij de wortelen in fijne staafjes van 4 à 5 cm en kook 5 min. in lichtgezouten water.

  6. Snij de ongeschilde courgette in fijne staafjes van 4 à 5 cm.

  7. Snij de ui in halvemaantjes.

  8. Bereiding:
  9. Spoel de volwaardige rijst onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water met de saffraandraadjes (kooktijd: zie verpakking).

  10. Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de uimaantjes glazig.

  12. Voeg de staafjes courgette en wortel toe en roerbak ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Roer de quornstukjes met de marinade onder de groentjes en laat sudderen tot alles goed warm is.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maanden Bereiding (20 min.) 1 Spoel 30 g volwaardige rijst onder koud water en kook gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Snij ondertussen 1 wortel en 1/5 courgette in staafjes en snipper 1/6 ui fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de wortel en courgette toe en roerbak 5 min. 4 Voeg 40 g quornstukjes (diepvries) toe en laat nog 6 min. stoven. Meng er de rijst onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 72.9 g
Eiwit 22.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Beaumes de Venise A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal