Rijstschotel met groene groenten en chipolata
Rijstschotel met groene groenten en chipolata

Rijstschotel met groene groenten en chipolata

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 541 kcal
Vet 18.5 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 7.5 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 30.8 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit het rode pepertje en snipper fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en snij in stukjes.

  6. Breng 1 L water aan de kook in een kookpot en verkruimel er het bouillonblokje over. Kook de rijst gaar in het kokende water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit in de pan van de chipolata's opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak het rode pepertje, het kerriepoeder, het paprikapoeder en de cayennepeper 1 min. Voeg de diepgevroren groentemix toe en roerbak 6 min. Kruid met peper.

  8. Meng de rijst onder de groenten en leg er de chipolata's op. Laat nog 5 min. opwarmen op een zacht vuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit het rode pepertje en snipper fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de chipolata's 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en snij in stukjes.

  6. Breng 1 L water aan de kook in een kookpot en verkruimel er het bouillonblokje over. Kook de rijst gaar in het kokende water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit in de pan van de chipolata's opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak het rode pepertje, het kerriepoeder, het paprikapoeder en de cayennepeper 1 min. Voeg de diepgevroren groentemix toe en roerbak 6 min. Kruid met peper.

  8. Meng de rijst onder de groenten en leg er de chipolata's op. Laat nog 5 min. opwarmen op een zacht vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 541 kcal
Vet 18.5 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 7.5 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 30.8 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Shiraz Australië

Bekijk het recept digitaal