Rijstschotel met kippenpilon en juliennegroenten
Rijstschotel met kippenpilon en juliennegroenten

Rijstschotel met kippenpilon en juliennegroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 72.4 g
Suiker 17.2 g
Vezel 9 g
Eiwit 34.6 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.)

  3. Schil de gember en snipper fijn.

  4. Schil de pastinaken en snij in even fijne reepjes als de juliennegroenten.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een wok of hoge braadpan en bak de kippenpilons 10 à 15 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de rijst, de groenten en de gember toe. Roer er de sojasaus, de honing en de ketjap onder en overgiet met 7 dl water. Laat ± 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  8. Breng op smaak met de tabasco.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.)

  3. Schil de gember en snipper fijn.

  4. Schil de pastinaken en snij in even fijne reepjes als de juliennegroenten.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een wok of hoge braadpan en bak de kippenpilons 10 à 15 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de rijst, de groenten en de gember toe. Roer er de sojasaus, de honing en de ketjap onder en overgiet met 7 dl water. Laat ± 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  8. Breng op smaak met de tabasco.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 72.4 g
Suiker 17.2 g
Vezel 9 g
Eiwit 34.6 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal