Rijstslaatje met citrusvruchten en kip
Rijstslaatje met citrusvruchten en kip

Rijstslaatje met citrusvruchten en kip

25 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 8.3 g
Koolhydraat 40.2 g
Eiwit 8.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de sinaasappel en pompelmoezen tot op het vruchtvlees en maak met een scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de vliezen los. Verdeel de partjes in 2.

  3. Snij 3 sneden kipfilet in fijne reepjes van ongeveer 4 cm lang. Rol de andere snede op en snij in rolletjes.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Pers 1/2 limoen.

  6. Snij de rode eikenbladsla in reepjes.

  7. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Kruid naar smaak met peper, zout en harissa.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en laat volledig afkoelen.

  11. Voeg de partjes sinaasappel en pompelmoes, de fijngesneden ui en de reepjes kipfilet toe. Roer goed en breng op smaak met de vinaigrette en de roze bessen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de fijngesneden eikenbladsla over 4 glaasjes.

  14. Verdeel er de rijstsalade over en werk af met een rolletje kipfilet. Kruid met de mixed pepper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de sinaasappel en pompelmoezen tot op het vruchtvlees en maak met een scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de vliezen los. Verdeel de partjes in 2.

  3. Snij 3 sneden kipfilet in fijne reepjes van ongeveer 4 cm lang. Rol de andere snede op en snij in rolletjes.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Pers 1/2 limoen.

  6. Snij de rode eikenbladsla in reepjes.

  7. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Kruid naar smaak met peper, zout en harissa.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en laat volledig afkoelen.

  11. Voeg de partjes sinaasappel en pompelmoes, de fijngesneden ui en de reepjes kipfilet toe. Roer goed en breng op smaak met de vinaigrette en de roze bessen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de fijngesneden eikenbladsla over 4 glaasjes.

  14. Verdeel er de rijstsalade over en werk af met een rolletje kipfilet. Kruid met de mixed pepper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 8.3 g
Koolhydraat 40.2 g
Eiwit 8.1 g

Bekijk het recept digitaal