- Bewaar

- Bewaar
Rijstslaatje met citrusvruchten en kip
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de sinaasappel en pompelmoezen tot op het vruchtvlees en maak met een scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de vliezen los. Verdeel de partjes in 2.
-
Snij 3 sneden kipfilet in fijne reepjes van ongeveer 4 cm lang. Rol de andere snede op en snij in rolletjes.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Pers 1/2 limoen.
-
Snij de rode eikenbladsla in reepjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Kruid naar smaak met peper, zout en harissa.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en laat volledig afkoelen.
-
Voeg de partjes sinaasappel en pompelmoes, de fijngesneden ui en de reepjes kipfilet toe. Roer goed en breng op smaak met de vinaigrette en de roze bessen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de fijngesneden eikenbladsla over 4 glaasjes.
-
Verdeel er de rijstsalade over en werk af met een rolletje kipfilet. Kruid met de mixed pepper.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de sinaasappel en pompelmoezen tot op het vruchtvlees en maak met een scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de vliezen los. Verdeel de partjes in 2.
-
Snij 3 sneden kipfilet in fijne reepjes van ongeveer 4 cm lang. Rol de andere snede op en snij in rolletjes.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Pers 1/2 limoen.
-
Snij de rode eikenbladsla in reepjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Kruid naar smaak met peper, zout en harissa.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en laat volledig afkoelen.
-
Voeg de partjes sinaasappel en pompelmoes, de fijngesneden ui en de reepjes kipfilet toe. Roer goed en breng op smaak met de vinaigrette en de roze bessen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de fijngesneden eikenbladsla over 4 glaasjes.
-
Verdeel er de rijstsalade over en werk af met een rolletje kipfilet. Kruid met de mixed pepper.