Rodewijnsaus
Rodewijnsaus

Rodewijnsaus

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper 2 sjalotten fijn. Doe samen met 4 dl rode wijn en 2 takjes verse tijm in een kookpot.

  3. Laat 1/2 inkoken. Voeg 4 dl kalfsfond toe en breng opnieuw aan de kook. Verwijder de takjes tijm. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  4. Roer er net voor het opdienen 2 eetl. Luikse siroop onder.

Tip

Breng de saus op smaak in functie van het vlees en de groenten die u er bij serveert: - Bij everzwijn werkt u de saus af met Luikse siroop of uienkonfijt. Serveer met gebakken witloof of spruiten. - Bij hinde of hert werkt u de saus af met veenbessen- of aalbessengelei. Serveer met gestoofde appelen of groenekool.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper 2 sjalotten fijn. Doe samen met 4 dl rode wijn en 2 takjes verse tijm in een kookpot.

  3. Laat 1/2 inkoken. Voeg 4 dl kalfsfond toe en breng opnieuw aan de kook. Verwijder de takjes tijm. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  4. Roer er net voor het opdienen 2 eetl. Luikse siroop onder.

Tip

Breng de saus op smaak in functie van het vlees en de groenten die u er bij serveert: - Bij everzwijn werkt u de saus af met Luikse siroop of uienkonfijt. Serveer met gebakken witloof of spruiten. - Bij hinde of hert werkt u de saus af met veenbessen- of aalbessengelei. Serveer met gestoofde appelen of groenekool.

Bekijk het recept digitaal