- Bewaar

- Bewaar
Roomsoep met pompoen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de aardappel in stukken.
-
Verwijder de schil van de pompoen, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snij in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de stukjes pompoen en de aardappel toe. Overgiet met de groentebouillon, kruid met nootmuskaat en laat 20 min. koken op een zacht vuurtje.
-
Mix de soep en voeg de room toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de soep goed warm op in kommetjes of diepe borden en versier met wat fijngesnipperde peterselie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de aardappel in stukken.
-
Verwijder de schil van de pompoen, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snij in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de stukjes pompoen en de aardappel toe. Overgiet met de groentebouillon, kruid met nootmuskaat en laat 20 min. koken op een zacht vuurtje.
-
Mix de soep en voeg de room toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de soep goed warm op in kommetjes of diepe borden en versier met wat fijngesnipperde peterselie.