Rozijnentoasts met kumquat en foie gras
Rozijnentoasts met kumquat en foie gras

Rozijnentoasts met kumquat en foie gras

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 72 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Leg het sneetje Ganda-ham op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukken.

  4. Verwijder intussen de uiteindes van de kumquats en snij ze in fijne schijfjes. Rasp de gember fijn. Verhit de olijfolie in een steelpannetje en bak de gember 1 min. Voeg de kumquats toe en bestrooi met de suiker. Bedruppel met de frambozenazijn en laat ± 5 min. garen op een zacht vuur.

  5. Rooster de sneetjes rozijnenbrood in de broodrooster en steek er telkens 4 mooie rondjes uit met een uitsteekvormpje. Besmeer met de eenden- of ganzenlever.

  6. Lepel er wat van de kumquatmengeling op en werk af met een stukje Ganda-ham.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Leg het sneetje Ganda-ham op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukken.

  4. Verwijder intussen de uiteindes van de kumquats en snij ze in fijne schijfjes. Rasp de gember fijn. Verhit de olijfolie in een steelpannetje en bak de gember 1 min. Voeg de kumquats toe en bestrooi met de suiker. Bedruppel met de frambozenazijn en laat ± 5 min. garen op een zacht vuur.

  5. Rooster de sneetjes rozijnenbrood in de broodrooster en steek er telkens 4 mooie rondjes uit met een uitsteekvormpje. Besmeer met de eenden- of ganzenlever.

  6. Lepel er wat van de kumquatmengeling op en werk af met een stukje Ganda-ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 72 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 1.6 g

Bekijk het recept digitaal