Runderreepjes in oosterse groentewok
Runderreepjes in oosterse groentewok

Runderreepjes in oosterse groentewok

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 79.1 g
Eiwit 41 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 4. Gebruikt u oesterzwammen, scheur ze dan in reepjes.

  3. Snij de harde kern (het witte gedeelte) uit de halve Chinese kool en snij de rest in fijne reepjes.

  4. Snij de ongeschilde courgette eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van ongeveer 1/2 cm dik.

  5. Snipper de rode ui en de knoflookteentjes fijn.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en snij in dunne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Laat intussen een wok goed heet worden op een hoog vuur. Voeg 2 eetl. olie toe en roerbak de biefstukreepjes 2 min.

  11. Bestrooi met de sesamzaadjes, roer goed en haal uit de wok.

  12. Verhit 1 eetl. olie in de wok en roerbak de fijngesnipperde ui, het knoflook en de geraspte gember kort.

  13. Voeg de peultjes en de koolreepjes toe en roerbak ± 5 min. Schep uit de wok.

  14. Verhit opnieuw 1 eetl. olie in de wok en roerbak de champignons en de stukjes courgette ± 4 min. Schep alle groenten weer in de wok en laat even opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Meng er de biefstukreepjes, de chilisaus en de honing goed onder en kruid met peper en zout. Geef er de rijst apart bij.

Tip

In de meeste wokgerechten kan u eindeloos variëren met de groenten. Is er een groente bij die u niet lust, vervang die dan door een soort die u wel lekker vindt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 4. Gebruikt u oesterzwammen, scheur ze dan in reepjes.

  3. Snij de harde kern (het witte gedeelte) uit de halve Chinese kool en snij de rest in fijne reepjes.

  4. Snij de ongeschilde courgette eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van ongeveer 1/2 cm dik.

  5. Snipper de rode ui en de knoflookteentjes fijn.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en snij in dunne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Laat intussen een wok goed heet worden op een hoog vuur. Voeg 2 eetl. olie toe en roerbak de biefstukreepjes 2 min.

  11. Bestrooi met de sesamzaadjes, roer goed en haal uit de wok.

  12. Verhit 1 eetl. olie in de wok en roerbak de fijngesnipperde ui, het knoflook en de geraspte gember kort.

  13. Voeg de peultjes en de koolreepjes toe en roerbak ± 5 min. Schep uit de wok.

  14. Verhit opnieuw 1 eetl. olie in de wok en roerbak de champignons en de stukjes courgette ± 4 min. Schep alle groenten weer in de wok en laat even opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Meng er de biefstukreepjes, de chilisaus en de honing goed onder en kruid met peper en zout. Geef er de rijst apart bij.

Tip

In de meeste wokgerechten kan u eindeloos variëren met de groenten. Is er een groente bij die u niet lust, vervang die dan door een soort die u wel lekker vindt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 79.1 g
Eiwit 41 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Vaugelas `Le Prieuré' - A.O.P. Corbières Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva - Miguel Torres Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal