- Bewaar

- Bewaar
Runderreepjes in oosterse groentewok
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Vaugelas `Le Prieuré' - A.O.P. Corbières Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva - Miguel Torres Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 4. Gebruikt u oesterzwammen, scheur ze dan in reepjes.
-
Snij de harde kern (het witte gedeelte) uit de halve Chinese kool en snij de rest in fijne reepjes.
-
Snij de ongeschilde courgette eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van ongeveer 1/2 cm dik.
-
Snipper de rode ui en de knoflookteentjes fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Dep de biefstuk droog met keukenpapier en snij in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Laat intussen een wok goed heet worden op een hoog vuur. Voeg 2 eetl. olie toe en roerbak de biefstukreepjes 2 min.
-
Bestrooi met de sesamzaadjes, roer goed en haal uit de wok.
-
Verhit 1 eetl. olie in de wok en roerbak de fijngesnipperde ui, het knoflook en de geraspte gember kort.
-
Voeg de peultjes en de koolreepjes toe en roerbak ± 5 min. Schep uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olie in de wok en roerbak de champignons en de stukjes courgette ± 4 min. Schep alle groenten weer in de wok en laat even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Meng er de biefstukreepjes, de chilisaus en de honing goed onder en kruid met peper en zout. Geef er de rijst apart bij.
In de meeste wokgerechten kan u eindeloos variëren met de groenten. Is er een groente bij die u niet lust, vervang die dan door een soort die u wel lekker vindt.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Vaugelas `Le Prieuré' - A.O.P. Corbières Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva - Miguel Torres Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 4. Gebruikt u oesterzwammen, scheur ze dan in reepjes.
-
Snij de harde kern (het witte gedeelte) uit de halve Chinese kool en snij de rest in fijne reepjes.
-
Snij de ongeschilde courgette eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van ongeveer 1/2 cm dik.
-
Snipper de rode ui en de knoflookteentjes fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Dep de biefstuk droog met keukenpapier en snij in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Laat intussen een wok goed heet worden op een hoog vuur. Voeg 2 eetl. olie toe en roerbak de biefstukreepjes 2 min.
-
Bestrooi met de sesamzaadjes, roer goed en haal uit de wok.
-
Verhit 1 eetl. olie in de wok en roerbak de fijngesnipperde ui, het knoflook en de geraspte gember kort.
-
Voeg de peultjes en de koolreepjes toe en roerbak ± 5 min. Schep uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olie in de wok en roerbak de champignons en de stukjes courgette ± 4 min. Schep alle groenten weer in de wok en laat even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Meng er de biefstukreepjes, de chilisaus en de honing goed onder en kruid met peper en zout. Geef er de rijst apart bij.
In de meeste wokgerechten kan u eindeloos variëren met de groenten. Is er een groente bij die u niet lust, vervang die dan door een soort die u wel lekker vindt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Vaugelas `Le Prieuré' - A.O.P. Corbières Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva - Miguel Torres Central Valley - Chili