Runderreepjes met sojascheuten
Runderreepjes met sojascheuten

Runderreepjes met sojascheuten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 68.8 g
Eiwit 41.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min. + 30 min. marineren)

  3. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  5. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  6. Meng de sojasaus, de olijfolie, het fijngesnipperde knoflook, de peperringetjes en de rietsuiker in een kom. Roer er de wokreepjes onder en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  7. Snij ondertussen de Chinese kool in fijne reepjes.

  8. Neem de wokreepjes uit de marinade en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit een wok zonder vetstof en roerbak de uitgelekte wokreepjes 3 min. Haal het vlees met een schuimspaan uit de wok en zet opzij.

  11. Doe de reepjes Chinese kool en de sojascheuten in dezelfde wok en bak in het braadvocht van het vlees.

  12. Verkruimel het halve blokje bouillon over de groenten, roer goed en laat 3 à 4 min. gaar worden op een hoog vuur.

  13. Kook ondertussen de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel even onder koud water en laat uitlekken.

  14. Voeg de wokreepjes toe aan de groenten en roer goed. Laat even opwarmen. Kruid met peper en zout. Serveer met de rijstvermicelli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min. + 30 min. marineren)

  3. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  5. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  6. Meng de sojasaus, de olijfolie, het fijngesnipperde knoflook, de peperringetjes en de rietsuiker in een kom. Roer er de wokreepjes onder en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  7. Snij ondertussen de Chinese kool in fijne reepjes.

  8. Neem de wokreepjes uit de marinade en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit een wok zonder vetstof en roerbak de uitgelekte wokreepjes 3 min. Haal het vlees met een schuimspaan uit de wok en zet opzij.

  11. Doe de reepjes Chinese kool en de sojascheuten in dezelfde wok en bak in het braadvocht van het vlees.

  12. Verkruimel het halve blokje bouillon over de groenten, roer goed en laat 3 à 4 min. gaar worden op een hoog vuur.

  13. Kook ondertussen de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel even onder koud water en laat uitlekken.

  14. Voeg de wokreepjes toe aan de groenten en roer goed. Laat even opwarmen. Kruid met peper en zout. Serveer met de rijstvermicelli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 68.8 g
Eiwit 41.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal