Runderwok met worteltjes en gember
Runderwok met worteltjes en gember

Runderwok met worteltjes en gember

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 32.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Snij de biefstuk in reepjes. Dompel ze in een marinade van sojasaus, oestersaus, 2 eetl. olijfolie en geraspte gember.

  4. Snij de wortelen, de courgettes en de aubergine in staafjes.

  5. Snipper de sjalot fijn en pers het knoflookteentje.

  6. Snipper de citroenmelisse fijn.

  7. Plet de korianderbolletjes tussen 2 soeplepels.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot, het geperste knoflook en de geplette korianderbolletjes gedurende 1 min.

  10. Voeg de wortelstaafjes toe en roerbak 5 min.

  11. Doe er de staafjes aubergine en courgette bij en bak nog 2 min.

  12. Overgiet met 1 dl water en laat nog 3 min. sudderen.

  13. Voeg de runderreepjes met de marinade toe en roerbak 3 min. Het vlees mag nog wat rozig zijn. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Strooi de fijngesnipperde citroenmelisse over de wokbereiding en geef er tarwegraantjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Snij de biefstuk in reepjes. Dompel ze in een marinade van sojasaus, oestersaus, 2 eetl. olijfolie en geraspte gember.

  4. Snij de wortelen, de courgettes en de aubergine in staafjes.

  5. Snipper de sjalot fijn en pers het knoflookteentje.

  6. Snipper de citroenmelisse fijn.

  7. Plet de korianderbolletjes tussen 2 soeplepels.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot, het geperste knoflook en de geplette korianderbolletjes gedurende 1 min.

  10. Voeg de wortelstaafjes toe en roerbak 5 min.

  11. Doe er de staafjes aubergine en courgette bij en bak nog 2 min.

  12. Overgiet met 1 dl water en laat nog 3 min. sudderen.

  13. Voeg de runderreepjes met de marinade toe en roerbak 3 min. Het vlees mag nog wat rozig zijn. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Strooi de fijngesnipperde citroenmelisse over de wokbereiding en geef er tarwegraantjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 32.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Naousa Tsantali Griekenland

Bekijk het recept digitaal