- Bewaar

- Bewaar
Salade van gemarineerde courgette en geroosterde puntpaprika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. marineren)
-
Meng de balsamicoazijn met 4 eetl. olijfolie en de honing tot een gladde vinaigrette. Kruid met 1 koffiel. oregano, peper en zout.
-
Snij de courgette middendoor en schil met een dunschiller brede repen van de courgette. Roer er de vinaigrette onder, dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Verkruimel intussen de feta met een vork.
-
Snij de olijven middendoor.
-
Bereiding:
-
Snij de zoete puntpaprika's in de lengte middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en schik naast elkaar (met de schil naar boven) in een ovenschaal. Zet ± 10 min. onder de ovengrill. Haal uit de oven en doe in een plastic zak. Laat 10 min. rusten en pel de zoete puntpaprika's.
-
Snij de geschilde puntpaprika's in reepjes van 1 cm.
-
Meng samen met de gemarineerde courgette, de olijven en de feta. Kruid met 1 koffiel. oregano, peper en zout. Serveer in een platte schaal.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. marineren)
-
Meng de balsamicoazijn met 4 eetl. olijfolie en de honing tot een gladde vinaigrette. Kruid met 1 koffiel. oregano, peper en zout.
-
Snij de courgette middendoor en schil met een dunschiller brede repen van de courgette. Roer er de vinaigrette onder, dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Verkruimel intussen de feta met een vork.
-
Snij de olijven middendoor.
-
Bereiding:
-
Snij de zoete puntpaprika's in de lengte middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en schik naast elkaar (met de schil naar boven) in een ovenschaal. Zet ± 10 min. onder de ovengrill. Haal uit de oven en doe in een plastic zak. Laat 10 min. rusten en pel de zoete puntpaprika's.
-
Snij de geschilde puntpaprika's in reepjes van 1 cm.
-
Meng samen met de gemarineerde courgette, de olijven en de feta. Kruid met 1 koffiel. oregano, peper en zout. Serveer in een platte schaal.