Salade van gemarineerde courgette en geroosterde puntpaprika
Salade van gemarineerde courgette en geroosterde puntpaprika

Salade van gemarineerde courgette en geroosterde puntpaprika

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 307 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 9.3 g
Suiker 9.1 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 7.8 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Meng de balsamicoazijn met 4 eetl. olijfolie en de honing tot een gladde vinaigrette. Kruid met 1 koffiel. oregano, peper en zout.

  4. Snij de courgette middendoor en schil met een dunschiller brede repen van de courgette. Roer er de vinaigrette onder, dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  5. Verkruimel intussen de feta met een vork.

  6. Snij de olijven middendoor.

  7. Bereiding:
  8. Snij de zoete puntpaprika's in de lengte middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  9. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en schik naast elkaar (met de schil naar boven) in een ovenschaal. Zet ± 10 min. onder de ovengrill. Haal uit de oven en doe in een plastic zak. Laat 10 min. rusten en pel de zoete puntpaprika's.

  10. Snij de geschilde puntpaprika's in reepjes van 1 cm.

  11. Meng samen met de gemarineerde courgette, de olijven en de feta. Kruid met 1 koffiel. oregano, peper en zout. Serveer in een platte schaal.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Meng de balsamicoazijn met 4 eetl. olijfolie en de honing tot een gladde vinaigrette. Kruid met 1 koffiel. oregano, peper en zout.

  4. Snij de courgette middendoor en schil met een dunschiller brede repen van de courgette. Roer er de vinaigrette onder, dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  5. Verkruimel intussen de feta met een vork.

  6. Snij de olijven middendoor.

  7. Bereiding:
  8. Snij de zoete puntpaprika's in de lengte middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  9. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en schik naast elkaar (met de schil naar boven) in een ovenschaal. Zet ± 10 min. onder de ovengrill. Haal uit de oven en doe in een plastic zak. Laat 10 min. rusten en pel de zoete puntpaprika's.

  10. Snij de geschilde puntpaprika's in reepjes van 1 cm.

  11. Meng samen met de gemarineerde courgette, de olijven en de feta. Kruid met 1 koffiel. oregano, peper en zout. Serveer in een platte schaal.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 307 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 9.3 g
Suiker 9.1 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 7.8 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal