Scampi's in kleurrijk kokossausje
Scampi's in kleurrijk kokossausje

Scampi's in kleurrijk kokossausje

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 13.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  3. Snij het wit en 2 cm groen van de lente-uitjes in fijne ringen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Schil en rasp de gember.

  7. Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  8. Snipper het bieslook fijn.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde lente-uitjes en het knoflook 1 min. Voeg de gember, de tomatenblokjes en het citroensap toe. Laat 2 à 3 min. garen.

  10. Giet er de kippenbouillon over en laat 15 min. afgedekt sudderen op een matig vuur.

  11. Zet het vuur lager en meng er de kokosmelk en kurkuma onder. Kruid met peper en zout en laat nog ± 5 min. sudderen. Bind eventueel met wat instant sausbinder.

  12. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de ontdooide scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Verdeel de scampi's over de borden en lepel er de saus bij. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en serveer met stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  3. Snij het wit en 2 cm groen van de lente-uitjes in fijne ringen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Schil en rasp de gember.

  7. Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  8. Snipper het bieslook fijn.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde lente-uitjes en het knoflook 1 min. Voeg de gember, de tomatenblokjes en het citroensap toe. Laat 2 à 3 min. garen.

  10. Giet er de kippenbouillon over en laat 15 min. afgedekt sudderen op een matig vuur.

  11. Zet het vuur lager en meng er de kokosmelk en kurkuma onder. Kruid met peper en zout en laat nog ± 5 min. sudderen. Bind eventueel met wat instant sausbinder.

  12. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de ontdooide scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Verdeel de scampi's over de borden en lepel er de saus bij. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en serveer met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 13.1 g

Bekijk het recept digitaal