- Bewaar

- Bewaar
Scampi's in kleurrijk kokossausje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Laat de scampi's ontdooien en dep droog.
-
Snij het wit en 2 cm groen van de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Schil en rasp de gember.
-
Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde lente-uitjes en het knoflook 1 min. Voeg de gember, de tomatenblokjes en het citroensap toe. Laat 2 à 3 min. garen.
-
Giet er de kippenbouillon over en laat 15 min. afgedekt sudderen op een matig vuur.
-
Zet het vuur lager en meng er de kokosmelk en kurkuma onder. Kruid met peper en zout en laat nog ± 5 min. sudderen. Bind eventueel met wat instant sausbinder.
-
Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de ontdooide scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de scampi's over de borden en lepel er de saus bij. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en serveer met stokbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Laat de scampi's ontdooien en dep droog.
-
Snij het wit en 2 cm groen van de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Schil en rasp de gember.
-
Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde lente-uitjes en het knoflook 1 min. Voeg de gember, de tomatenblokjes en het citroensap toe. Laat 2 à 3 min. garen.
-
Giet er de kippenbouillon over en laat 15 min. afgedekt sudderen op een matig vuur.
-
Zet het vuur lager en meng er de kokosmelk en kurkuma onder. Kruid met peper en zout en laat nog ± 5 min. sudderen. Bind eventueel met wat instant sausbinder.
-
Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de ontdooide scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de scampi's over de borden en lepel er de saus bij. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en serveer met stokbrood.