Scampi's met paprika en lente-uitjes
Scampi's met paprika en lente-uitjes

Scampi's met paprika en lente-uitjes

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 248 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 27.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren scampi's gedurende 2 min. in heet water, zo kunt u ze gemakkelijker van hun harnas ontdoen. Dep ze goed droog.

  3. Klop het eiwit los met het maïszetmeel, 1 eetl. wokolie en wat peper en zout.

  4. Roer er de scampi's door en zet gedurende 20 min. in de koelkast.

  5. Snij de lente-uitjes in schuine stukken en de paprika's in ruitjes of driehoekjes.

  6. Schil de gember en snij in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok tot ze dampt. Leg de scampi's in de olie en schep ze snel dooreen, zodat ze niet aan elkaar kleven.

  9. Voeg na 2 min. de knoflook, de gember, de lente-uitjes en de paprika toe. Roerbak nog eens 2 min.

  10. Breng het geheel op smaak met 1 eetl. wokolie en 1 eetl. ketjapsaus. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met sneden bruin brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren scampi's gedurende 2 min. in heet water, zo kunt u ze gemakkelijker van hun harnas ontdoen. Dep ze goed droog.

  3. Klop het eiwit los met het maïszetmeel, 1 eetl. wokolie en wat peper en zout.

  4. Roer er de scampi's door en zet gedurende 20 min. in de koelkast.

  5. Snij de lente-uitjes in schuine stukken en de paprika's in ruitjes of driehoekjes.

  6. Schil de gember en snij in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok tot ze dampt. Leg de scampi's in de olie en schep ze snel dooreen, zodat ze niet aan elkaar kleven.

  9. Voeg na 2 min. de knoflook, de gember, de lente-uitjes en de paprika toe. Roerbak nog eens 2 min.

  10. Breng het geheel op smaak met 1 eetl. wokolie en 1 eetl. ketjapsaus. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met sneden bruin brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 248 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 27.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Florale Savagnin A.C. Côtes du Jura Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Chili

Bekijk het recept digitaal