Scampi's met zoetzure groenten
Scampi's met zoetzure groenten

Scampi's met zoetzure groenten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 53.7 g
Eiwit 16.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.

  4. Schil en rasp de gember.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika's en snij in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de geraspte gember 1 min. Voeg de (diepgevroren) reepjes paprika en oesterzwam toe en laat 3 min. bakken. Roer er de zoetzure saus onder en laat nog 5 min. sudderen.

  9. Verhit ook 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Hak ondertussen de koriander fijn.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de rijst over de borden. Lepel de zoetzure groenten in het midden over de rijst en schik er 5 scampi's op. Bestrooi met koriander.

Tip

Nog paprikareepjes over? - Verwerk overgebleven paprikareepjes in een lekkere ratatouille: snipper 1 ui fijn en stoof glazig in 1 eetl. olijfolie. Voeg de paprikareepjes toe en laat 10 min. op een zacht vuur stoven. Roer er naar smaak wat tomatenpuree onder en breng op smaak met Italiaanse of Provençaalse kruiden, peper en zout. Voeg eventueel nog stukjes tomaat, courgette, aubergine, venkel, wat champignons of olijven toe. Heerlijk bij gebakken vis of steak. - Gebruik ze als smaakmaker bij pasta of rijst: stoof de paprikareepjes licht in wat vetstof. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng ze onder een portie rijst of pasta voor een kleurrijke toets. Lekker bij gebraden kip.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.

  4. Schil en rasp de gember.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika's en snij in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de geraspte gember 1 min. Voeg de (diepgevroren) reepjes paprika en oesterzwam toe en laat 3 min. bakken. Roer er de zoetzure saus onder en laat nog 5 min. sudderen.

  9. Verhit ook 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Hak ondertussen de koriander fijn.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de rijst over de borden. Lepel de zoetzure groenten in het midden over de rijst en schik er 5 scampi's op. Bestrooi met koriander.

Tip

Nog paprikareepjes over? - Verwerk overgebleven paprikareepjes in een lekkere ratatouille: snipper 1 ui fijn en stoof glazig in 1 eetl. olijfolie. Voeg de paprikareepjes toe en laat 10 min. op een zacht vuur stoven. Roer er naar smaak wat tomatenpuree onder en breng op smaak met Italiaanse of Provençaalse kruiden, peper en zout. Voeg eventueel nog stukjes tomaat, courgette, aubergine, venkel, wat champignons of olijven toe. Heerlijk bij gebakken vis of steak. - Gebruik ze als smaakmaker bij pasta of rijst: stoof de paprikareepjes licht in wat vetstof. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng ze onder een portie rijst of pasta voor een kleurrijke toets. Lekker bij gebraden kip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 53.7 g
Eiwit 16.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Sicilia I.G.T. | Fiano-Chardonnay | Inycon | Sicilia | Italië Richard Hamilton MRV (Marsanne-Roussanne-Viognier) | McLaren Vale | Australië

Bekijk het recept digitaal