Scampi's op een stokje
Scampi's op een stokje

Scampi's op een stokje

20 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 1.9 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 9.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)

    Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien (doet dat eventueel onder koud stromend water).

  2. Snij intussen de citroenen in halvemaantjes. Pers het knoflook.

  3. Meng de scampi’s met de olijfolie, het knoflook, het paprikapoeder, peper en zout. Prik afwisselend 3 à 4 scampi’s en citroenmaantjes op de brochettestokjes.

  4. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  5. Bak de scampibrochettes 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)

    Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien (doet dat eventueel onder koud stromend water).

  2. Snij intussen de citroenen in halvemaantjes. Pers het knoflook.

  3. Meng de scampi’s met de olijfolie, het knoflook, het paprikapoeder, peper en zout. Prik afwisselend 3 à 4 scampi’s en citroenmaantjes op de brochettestokjes.

  4. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  5. Bak de scampibrochettes 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 1.9 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 9.4 g

Bekijk het recept digitaal