Scandinavisch aardappelhapje
Scandinavisch aardappelhapje

Scandinavisch aardappelhapje

Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 37 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil 2 vastkokende aardappelen en snij in blokjes (max. 1 cm). Spoel goed en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Snipper 1/2 plantje dille fijn en meng samen met 2 eetl. zure room onder de aardappelen. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verdeel over 15 glaasjes en schik er 150 g zalmsnippers bovenop.

  5. Snij 2 lente-uitjes in stukken van 4 à 5 cm en daarna in fijne lange reepjes. Garneer er de zalm mee. Leg er ook wat zongedroogde tomaten in stukjes op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil 2 vastkokende aardappelen en snij in blokjes (max. 1 cm). Spoel goed en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Snipper 1/2 plantje dille fijn en meng samen met 2 eetl. zure room onder de aardappelen. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verdeel over 15 glaasjes en schik er 150 g zalmsnippers bovenop.

  5. Snij 2 lente-uitjes in stukken van 4 à 5 cm en daarna in fijne lange reepjes. Garneer er de zalm mee. Leg er ook wat zongedroogde tomaten in stukjes op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 37 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal