Schar op Thaise wijze
Schar op Thaise wijze

Schar op Thaise wijze

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 30.9 g
Koolhydraat 27.4 g
Eiwit 25.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortels in staafjes van 0,5 bij 2,5 cm.

  3. Schil de aardappel en snij hem in fijne schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de zonnebloemolie in een brede pan met antiaanbaklaag en stoof er de ui glazig in.

  6. Strooi er 2 eetl. bloem en 2 eetl. kerrie over. Laat even bakken en roer om.

  7. Neem de pan van het vuur en giet er al roerend de kokosmelk en de room bij. Voeg ook 1 koffiel. suiker, 1 koffiel. zout, een mespunt cayennepeper en 1/2 blokje visbouillon toe.

  8. Breng al roerend aan de kook. (3) Doe er de diepgevroren bloemkoolroosjes, de aardappelschijfjes en de wortelstaafjes bij. Laat afgedekt op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 5 min. (4)

  9. Leg de diepgevroren visfilets op de groenten en laat nog 20 à 25 min. zachtjes pruttelen. Draai tussendoor de vis eens om. (5)

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord een visfilet en lepel er flink wat groentesaus over. Serveer met basmatirijst.

  12. Versier met schijfjes geschilde mango die u door 2 eetl. geraspte kokosnoot hebt gewenteld.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortels in staafjes van 0,5 bij 2,5 cm.

  3. Schil de aardappel en snij hem in fijne schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de zonnebloemolie in een brede pan met antiaanbaklaag en stoof er de ui glazig in.

  6. Strooi er 2 eetl. bloem en 2 eetl. kerrie over. Laat even bakken en roer om.

  7. Neem de pan van het vuur en giet er al roerend de kokosmelk en de room bij. Voeg ook 1 koffiel. suiker, 1 koffiel. zout, een mespunt cayennepeper en 1/2 blokje visbouillon toe.

  8. Breng al roerend aan de kook. (3) Doe er de diepgevroren bloemkoolroosjes, de aardappelschijfjes en de wortelstaafjes bij. Laat afgedekt op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 5 min. (4)

  9. Leg de diepgevroren visfilets op de groenten en laat nog 20 à 25 min. zachtjes pruttelen. Draai tussendoor de vis eens om. (5)

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord een visfilet en lepel er flink wat groentesaus over. Serveer met basmatirijst.

  12. Versier met schijfjes geschilde mango die u door 2 eetl. geraspte kokosnoot hebt gewenteld.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 30.9 g
Koolhydraat 27.4 g
Eiwit 25.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Waratah Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal