Schelvis met tapenadekorstje en pittige pompoen

Schelvis met tapenadekorstje en pittige pompoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 25.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvis oppervlakkig ontdooien, dep droog en strijk aan 1 kant in met de tapenade.

  3. Snij de kerstomaten in 4.

  4. Hak verse pompoen in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede pan. Leg er de vis in met de tapenadekant naar boven. Dek af en laat 15 à 20 min. garen op een zacht vuur.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de (diepgevroren) pompoenblokjes en de stukjes kerstomaat in. Kruid met het paprikapoeder, Provençaalse kruidenmix, peper en zout. Roerbak ± 5 min. tot de pompoen beetgaar is.

  8. Haal de gare vis uit de pan en hou warm. Doe de koude boter bij het bakvocht en roer tot een lichtgebonden saus.

  9. Afwerking:
  10. Maak een bedje van pompoen op elk bord en leg er een stuk vis op. Lepel er de saus rond. Serveer met tagliatelle of tarwegraantjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvis oppervlakkig ontdooien, dep droog en strijk aan 1 kant in met de tapenade.

  3. Snij de kerstomaten in 4.

  4. Hak verse pompoen in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede pan. Leg er de vis in met de tapenadekant naar boven. Dek af en laat 15 à 20 min. garen op een zacht vuur.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de (diepgevroren) pompoenblokjes en de stukjes kerstomaat in. Kruid met het paprikapoeder, Provençaalse kruidenmix, peper en zout. Roerbak ± 5 min. tot de pompoen beetgaar is.

  8. Haal de gare vis uit de pan en hou warm. Doe de koude boter bij het bakvocht en roer tot een lichtgebonden saus.

  9. Afwerking:
  10. Maak een bedje van pompoen op elk bord en leg er een stuk vis op. Lepel er de saus rond. Serveer met tagliatelle of tarwegraantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 25.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer blond bier Wijn Monte Palma D.O. Rueda Spanje

Bekijk het recept digitaal