Schildpadjesburger met reuzenpaddenstoelen en lieveheersbeestjes
Schildpadjesburger met reuzenpaddenstoelen en lieveheersbeestjes

Schildpadjesburger met reuzenpaddenstoelen en lieveheersbeestjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 66.2 g
Suiker 14.5 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 15.2 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Trek de slabladeren los.

  3. Snij de uiteinden van de komkommers. Snij komkommer in 4 gelijke delen. Snij met een dunschiller 4 lange linten uit de andere komkommer. Snij elk lint in 2.

  4. Snij de rest van de komkommer in dunne schijfjes.

  5. Snij de tomaten in 2 en verwijder het kroontje.

  6. Lepel er de pitjes uit met een lepel.

  7. Snij de kerstomaten in 2 en maak een inkeping in het midden (maar snij niet helemaal door).

  8. Snij de augurken in de lengte in 2.

  9. Snij de hamburgerbroodjes open.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Schik de sla op een grote serveerschaal.

  13. Maak de reuzenpaddenstoelen: Zet de 4 komkommerstukken verticaal op de slabladeren. Zet daarop de gehalveerde tomaten met de bolle kant naar boven, en werk af met enkele stipjes mayonaise (dat gaat makkelijk met een cocktailprikker).

  14. Maak de lieveheersbeestjes: Leg elke gehalveerde kerstomaat op een schijfje komkommer. Snij het uiteinde van de olijven en leg ze tegen de kerstomaten om het hoofd te vormen. Snip het bieslook in kleine `voelsprieten', en zet ze vast tussen de kerstomaat en de olijf.

  15. Verwarm de hamburgerbroodjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  16. Verhit intussen de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaas-groenteburgers 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  17. Schik 2 komkommerlinten op de onderkant van elk hamburgerbroodje. Dit zijn de poten van de schildpad. Leg een halve augurk aan de rand van het broodje om het hoofd te vormen. Teken met mayonaise stipjes voor de ogen.

  18. Beleg elk broodje met een toefje ketchup, een kaasgroenteburger en 2 komkommerschijfjes. Leg de bovenkant op de schildpadburger.

  19. Afwerking:
  20. Serveer met de rest van de komkommerschijfjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Trek de slabladeren los.

  3. Snij de uiteinden van de komkommers. Snij komkommer in 4 gelijke delen. Snij met een dunschiller 4 lange linten uit de andere komkommer. Snij elk lint in 2.

  4. Snij de rest van de komkommer in dunne schijfjes.

  5. Snij de tomaten in 2 en verwijder het kroontje.

  6. Lepel er de pitjes uit met een lepel.

  7. Snij de kerstomaten in 2 en maak een inkeping in het midden (maar snij niet helemaal door).

  8. Snij de augurken in de lengte in 2.

  9. Snij de hamburgerbroodjes open.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Schik de sla op een grote serveerschaal.

  13. Maak de reuzenpaddenstoelen: Zet de 4 komkommerstukken verticaal op de slabladeren. Zet daarop de gehalveerde tomaten met de bolle kant naar boven, en werk af met enkele stipjes mayonaise (dat gaat makkelijk met een cocktailprikker).

  14. Maak de lieveheersbeestjes: Leg elke gehalveerde kerstomaat op een schijfje komkommer. Snij het uiteinde van de olijven en leg ze tegen de kerstomaten om het hoofd te vormen. Snip het bieslook in kleine `voelsprieten', en zet ze vast tussen de kerstomaat en de olijf.

  15. Verwarm de hamburgerbroodjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  16. Verhit intussen de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaas-groenteburgers 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  17. Schik 2 komkommerlinten op de onderkant van elk hamburgerbroodje. Dit zijn de poten van de schildpad. Leg een halve augurk aan de rand van het broodje om het hoofd te vormen. Teken met mayonaise stipjes voor de ogen.

  18. Beleg elk broodje met een toefje ketchup, een kaasgroenteburger en 2 komkommerschijfjes. Leg de bovenkant op de schildpadburger.

  19. Afwerking:
  20. Serveer met de rest van de komkommerschijfjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 66.2 g
Suiker 14.5 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 15.2 g
Zout 2.3 g

Bekijk het recept digitaal