Seitan in de wok met prei en aubergine
Seitan in de wok met prei en aubergine

Seitan in de wok met prei en aubergine

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 16.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preiwitten in de lengte in 2 en daarna in reepjes van 4 cm lang.

  3. Snij de aubergines in staafjes van 4 cm.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Snij de seitan in fijne reepjes. Meng met de gember en voeg 1 eetl. olijfolie toe.

  7. Pers de limoen.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok en bak de prei en aubergine al roerend gedurende 5 min.

  10. Overgiet met 1 dl water, de sojasaus en de ketjap manis. Laat 4 min. sudderen.

  11. Voeg de seitanreepjes met de marinade toe en laat nog 4 min. bakken.

  12. Kruid met peper en zout en breng op smaak met het sap van de limoen. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander

  13. Afwerking:
  14. Serveer onmiddellijk en geef er noedels bij.

Tip

U kan de seitan vervangen door runderreepjes voor de wok (Colruyt-diepvriesvlees).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preiwitten in de lengte in 2 en daarna in reepjes van 4 cm lang.

  3. Snij de aubergines in staafjes van 4 cm.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Snij de seitan in fijne reepjes. Meng met de gember en voeg 1 eetl. olijfolie toe.

  7. Pers de limoen.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in de wok en bak de prei en aubergine al roerend gedurende 5 min.

  10. Overgiet met 1 dl water, de sojasaus en de ketjap manis. Laat 4 min. sudderen.

  11. Voeg de seitanreepjes met de marinade toe en laat nog 4 min. bakken.

  12. Kruid met peper en zout en breng op smaak met het sap van de limoen. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander

  13. Afwerking:
  14. Serveer onmiddellijk en geef er noedels bij.

Tip

U kan de seitan vervangen door runderreepjes voor de wok (Colruyt-diepvriesvlees).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 16.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine des Aspras A.C. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal