Selderglaasje met lamsgehakt en muntsaus
Selderglaasje met lamsgehakt en muntsaus

Selderglaasje met lamsgehakt en muntsaus

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 7.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de onderste blaadjes van de stengels selder en hou 12 frisgroene blaadjes opzij.

  3. Neem de dunste selderstengels en schil ze zodat er geen draden meer aan zitten.

  4. Verwijder de pit uit de dadels en hak de dadels grof.

  5. Verwijder de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper de munt fijn.

  7. Rasp de gember.

  8. Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Plet de lamsburgers en meng er de grofgehakte dadels en de tijm onder.

  12. Snij de selderstengels in stukken die 1 cm boven de glaasjes uitkomen. Vul ze met het lamsgehakt en druk goed aan.

  13. Leg in een ovenschaal en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Maak intussen het muntsausje: mix de yoghurt met het fijngesnipperde pepertje, het citroensap, het komijnpoeder, de geraspte gember en de fijngesnipperde munt. Kruid met peper en zout.

  15. Schep de muntsaus in 12 hoge glaasjes en leg er telkens een selderblaadje op. Zet er de gevulde selderstengels rechtop in. Serveer warm.

Tip

- Hebt u nog gevulde selderstengels over, serveer ze dan op een apart bordje met een potje muntsaus erbij. - Bij de lamsburgers uit onze beenhouwerij zitten schijfjes kruidenboter. Die hebt u in dit recept niet nodig. U kan ze gebruiken om vlees of groenten in te bakken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de onderste blaadjes van de stengels selder en hou 12 frisgroene blaadjes opzij.

  3. Neem de dunste selderstengels en schil ze zodat er geen draden meer aan zitten.

  4. Verwijder de pit uit de dadels en hak de dadels grof.

  5. Verwijder de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper de munt fijn.

  7. Rasp de gember.

  8. Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Plet de lamsburgers en meng er de grofgehakte dadels en de tijm onder.

  12. Snij de selderstengels in stukken die 1 cm boven de glaasjes uitkomen. Vul ze met het lamsgehakt en druk goed aan.

  13. Leg in een ovenschaal en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Maak intussen het muntsausje: mix de yoghurt met het fijngesnipperde pepertje, het citroensap, het komijnpoeder, de geraspte gember en de fijngesnipperde munt. Kruid met peper en zout.

  15. Schep de muntsaus in 12 hoge glaasjes en leg er telkens een selderblaadje op. Zet er de gevulde selderstengels rechtop in. Serveer warm.

Tip

- Hebt u nog gevulde selderstengels over, serveer ze dan op een apart bordje met een potje muntsaus erbij. - Bij de lamsburgers uit onze beenhouwerij zitten schijfjes kruidenboter. Die hebt u in dit recept niet nodig. U kan ze gebruiken om vlees of groenten in te bakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 7.4 g

Bekijk het recept digitaal