- Bewaar

- Bewaar
Selderglaasje met lamsgehakt en muntsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de onderste blaadjes van de stengels selder en hou 12 frisgroene blaadjes opzij.
-
Neem de dunste selderstengels en schil ze zodat er geen draden meer aan zitten.
-
Verwijder de pit uit de dadels en hak de dadels grof.
-
Verwijder de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn.
-
Snipper de munt fijn.
-
Rasp de gember.
-
Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Plet de lamsburgers en meng er de grofgehakte dadels en de tijm onder.
-
Snij de selderstengels in stukken die 1 cm boven de glaasjes uitkomen. Vul ze met het lamsgehakt en druk goed aan.
-
Leg in een ovenschaal en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen het muntsausje: mix de yoghurt met het fijngesnipperde pepertje, het citroensap, het komijnpoeder, de geraspte gember en de fijngesnipperde munt. Kruid met peper en zout.
-
Schep de muntsaus in 12 hoge glaasjes en leg er telkens een selderblaadje op. Zet er de gevulde selderstengels rechtop in. Serveer warm.
- Hebt u nog gevulde selderstengels over, serveer ze dan op een apart bordje met een potje muntsaus erbij. - Bij de lamsburgers uit onze beenhouwerij zitten schijfjes kruidenboter. Die hebt u in dit recept niet nodig. U kan ze gebruiken om vlees of groenten in te bakken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de onderste blaadjes van de stengels selder en hou 12 frisgroene blaadjes opzij.
-
Neem de dunste selderstengels en schil ze zodat er geen draden meer aan zitten.
-
Verwijder de pit uit de dadels en hak de dadels grof.
-
Verwijder de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn.
-
Snipper de munt fijn.
-
Rasp de gember.
-
Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Plet de lamsburgers en meng er de grofgehakte dadels en de tijm onder.
-
Snij de selderstengels in stukken die 1 cm boven de glaasjes uitkomen. Vul ze met het lamsgehakt en druk goed aan.
-
Leg in een ovenschaal en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen het muntsausje: mix de yoghurt met het fijngesnipperde pepertje, het citroensap, het komijnpoeder, de geraspte gember en de fijngesnipperde munt. Kruid met peper en zout.
-
Schep de muntsaus in 12 hoge glaasjes en leg er telkens een selderblaadje op. Zet er de gevulde selderstengels rechtop in. Serveer warm.
- Hebt u nog gevulde selderstengels over, serveer ze dan op een apart bordje met een potje muntsaus erbij. - Bij de lamsburgers uit onze beenhouwerij zitten schijfjes kruidenboter. Die hebt u in dit recept niet nodig. U kan ze gebruiken om vlees of groenten in te bakken.