- Bewaar

- Bewaar
Siberische flensjes met vruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak het flensjesbeslag: mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Voeg dan beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Het beslag moet dunvloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten.
-
Snij het fruit in kleine stukjes. Besprenkel de bananen- en de appelstukjes eerst met het citroensap en meng dan het fruit dooreen. Dek goed af.
-
Bereiding:
-
Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Zorg dat de pan heel heet is voor u er het deeg in schept.
-
Verwarm intussen de borden (bv. in de oven op 80 à 100 °C) (1).
-
Leg een flensje op elk bord, schep er 2 bolletjes ijs op en 2 eetl. vruchtensalade. Vouw de flensjes dicht en bestrooi ze met wat suiker.
-
Verwarm de likeur in een pannetje en flambeer (weg van de dampkap!). Giet de nog brandende likeur over de flensjes en dien onmiddellijk op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak het flensjesbeslag: mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Voeg dan beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Het beslag moet dunvloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten.
-
Snij het fruit in kleine stukjes. Besprenkel de bananen- en de appelstukjes eerst met het citroensap en meng dan het fruit dooreen. Dek goed af.
-
Bereiding:
-
Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Zorg dat de pan heel heet is voor u er het deeg in schept.
-
Verwarm intussen de borden (bv. in de oven op 80 à 100 °C) (1).
-
Leg een flensje op elk bord, schep er 2 bolletjes ijs op en 2 eetl. vruchtensalade. Vouw de flensjes dicht en bestrooi ze met wat suiker.
-
Verwarm de likeur in een pannetje en flambeer (weg van de dampkap!). Giet de nog brandende likeur over de flensjes en dien onmiddellijk op.