Siberische flensjes met vruchten
Siberische flensjes met vruchten

Siberische flensjes met vruchten

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 97.6 g
Eiwit 12.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak het flensjesbeslag: mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Voeg dan beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Het beslag moet dunvloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten.

  3. Snij het fruit in kleine stukjes. Besprenkel de bananen- en de appelstukjes eerst met het citroensap en meng dan het fruit dooreen. Dek goed af.

  4. Bereiding:
  5. Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Zorg dat de pan heel heet is voor u er het deeg in schept.

  6. Verwarm intussen de borden (bv. in de oven op 80 à 100 °C) (1).

  7. Leg een flensje op elk bord, schep er 2 bolletjes ijs op en 2 eetl. vruchtensalade. Vouw de flensjes dicht en bestrooi ze met wat suiker.

  8. Verwarm de likeur in een pannetje en flambeer (weg van de dampkap!). Giet de nog brandende likeur over de flensjes en dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak het flensjesbeslag: mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Voeg dan beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Het beslag moet dunvloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten.

  3. Snij het fruit in kleine stukjes. Besprenkel de bananen- en de appelstukjes eerst met het citroensap en meng dan het fruit dooreen. Dek goed af.

  4. Bereiding:
  5. Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Zorg dat de pan heel heet is voor u er het deeg in schept.

  6. Verwarm intussen de borden (bv. in de oven op 80 à 100 °C) (1).

  7. Leg een flensje op elk bord, schep er 2 bolletjes ijs op en 2 eetl. vruchtensalade. Vouw de flensjes dicht en bestrooi ze met wat suiker.

  8. Verwarm de likeur in een pannetje en flambeer (weg van de dampkap!). Giet de nog brandende likeur over de flensjes en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 97.6 g
Eiwit 12.2 g

Bekijk het recept digitaal