Skrei met tapastomaten en parelcouscous met groenten
Skrei met tapastomaten en parelcouscous met groenten

Skrei met tapastomaten en parelcouscous met groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 51.8 g
Suiker 7.7 g
Vezel 5 g
Eiwit 34.6 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes.

  5. Hak de tuinkers grof.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Verdeel de tomaten in trosjes.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een pan en bak de skreifilets ± 5 min. op de velkant. Kruid met de viskruiden, draai de stukken vis om en bak nog ± 4 min.

  10. Voeg de tapastomaten toe en laat mee bakken tot ze openspringen.

  11. Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de paprika en de champignons 10 min. Voeg de tomatentapenade toe en kruid met peper en zout.

  13. Meng de groenten onder de parelcouscous en bestrooi met de tuinkers.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de groentecouscous over de borden samen met een stuk vis en de geroosterde tapastomaten. Lepel er wat braadvocht van de vis over en werk af met fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes.

  5. Hak de tuinkers grof.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Verdeel de tomaten in trosjes.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een pan en bak de skreifilets ± 5 min. op de velkant. Kruid met de viskruiden, draai de stukken vis om en bak nog ± 4 min.

  10. Voeg de tapastomaten toe en laat mee bakken tot ze openspringen.

  11. Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de paprika en de champignons 10 min. Voeg de tomatentapenade toe en kruid met peper en zout.

  13. Meng de groenten onder de parelcouscous en bestrooi met de tuinkers.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de groentecouscous over de borden samen met een stuk vis en de geroosterde tapastomaten. Lepel er wat braadvocht van de vis over en werk af met fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 51.8 g
Suiker 7.7 g
Vezel 5 g
Eiwit 34.6 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije

Bekijk het recept digitaal