Slaatje met geroosterde perzik en halloumi
Slaatje met geroosterde perzik en halloumi

Slaatje met geroosterde perzik en halloumi

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 21.4 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 15.4 g
Suiker 13.8 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 12.5 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Giet de perzikschijven af en laat uitlekken.

  4. Snij de rode ui in dunnen halvemaantjes.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Hak het basilicum grof (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Snij de halloumi in dunne plakjes van ± 1/2 cm dik.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grillpan en rooster de schijfjes perzik goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.

  11. Rooster de halloumi in dezelfde grillpan aan beide kanten goudbruin.

  12. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Meng de kerstomaten, de rode ui en het grofgehakte basilicum onder de slamix. Vul aan met de lente-uitjes (hou er wat apart voor de afwerking). Schik er de perzik en de halloumi op. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de pijnboompitten, de braambessen, de blaadjes basilicum en de rest van de lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Giet de perzikschijven af en laat uitlekken.

  4. Snij de rode ui in dunnen halvemaantjes.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Hak het basilicum grof (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Snij de halloumi in dunne plakjes van ± 1/2 cm dik.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grillpan en rooster de schijfjes perzik goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.

  11. Rooster de halloumi in dezelfde grillpan aan beide kanten goudbruin.

  12. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Meng de kerstomaten, de rode ui en het grofgehakte basilicum onder de slamix. Vul aan met de lente-uitjes (hou er wat apart voor de afwerking). Schik er de perzik en de halloumi op. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de pijnboompitten, de braambessen, de blaadjes basilicum en de rest van de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 21.4 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 15.4 g
Suiker 13.8 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 12.5 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Tripel Blond abdijbier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal