Soep van butternut en wintergroenten
Soep van butternut en wintergroenten

Soep van butternut en wintergroenten

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 185 kcal
Vet 10.7 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 14.2 g
Suiker 8.9 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 5.4 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen en snij in kleine stukjes.

  2. Snij de prei in dunne ringen.

  3. Schil de pastinaak en snij in kleine stukjes.

  4. Snipper het knoflook fijn en hak de platte peterselie grof.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei in het knoflook 2 à 3 min.

  6. Doe er de pompoen en de pastinaak bij en overgiet met 1,5 L water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 15 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met zeezout met verse groenten en kruiden.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de paddenstoelen 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Meng er de platte peterselie onder en kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de soep over de borden, bestrooi met de paddenstoelen en werk af met de pompoenpitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen en snij in kleine stukjes.

  2. Snij de prei in dunne ringen.

  3. Schil de pastinaak en snij in kleine stukjes.

  4. Snipper het knoflook fijn en hak de platte peterselie grof.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei in het knoflook 2 à 3 min.

  6. Doe er de pompoen en de pastinaak bij en overgiet met 1,5 L water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 15 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met zeezout met verse groenten en kruiden.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de paddenstoelen 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Meng er de platte peterselie onder en kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de soep over de borden, bestrooi met de paddenstoelen en werk af met de pompoenpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 185 kcal
Vet 10.7 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 14.2 g
Suiker 8.9 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 5.4 g
Zout 2.2 g

Bekijk het recept digitaal