- Bewaar

- Bewaar
Soep van butternut en wintergroenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen en snij in kleine stukjes.
-
Snij de prei in dunne ringen.
-
Schil de pastinaak en snij in kleine stukjes.
-
Snipper het knoflook fijn en hak de platte peterselie grof.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei in het knoflook 2 à 3 min.
-
Doe er de pompoen en de pastinaak bij en overgiet met 1,5 L water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 15 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met zeezout met verse groenten en kruiden.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de paddenstoelen 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Meng er de platte peterselie onder en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de soep over de borden, bestrooi met de paddenstoelen en werk af met de pompoenpitten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Verwijder de pitten en de draden uit de pompoen en snij in kleine stukjes.
-
Snij de prei in dunne ringen.
-
Schil de pastinaak en snij in kleine stukjes.
-
Snipper het knoflook fijn en hak de platte peterselie grof.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei in het knoflook 2 à 3 min.
-
Doe er de pompoen en de pastinaak bij en overgiet met 1,5 L water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 15 min. koken. Mix tot een gladde soep en kruid met zeezout met verse groenten en kruiden.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de paddenstoelen 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Meng er de platte peterselie onder en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de soep over de borden, bestrooi met de paddenstoelen en werk af met de pompoenpitten.