Soep van pompoen en knolselder
Soep van pompoen en knolselder

Soep van pompoen en knolselder

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 101 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 8.7 g
Eiwit 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Schil de halve pompoen en de knolselder. Verwijder de pitten en draden uit de pompoen. Snij beide groenten in kleinere stukken.

  6. Pluk de blaadjes van de kervel.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  9. Voeg de stukken knolselder en pompoen toe en giet er de bouillon over tot de groenten net onderstaan.

  10. Dek af en laat 15 à 20 min. koken.

  11. Mix heel fijn en kruid met nootmuskaat. Werk af met de kervel.

Tip

Vervang de knolselder door dezelfde hoeveelheid pastinaak of peterseliewortel. U kan ook de 3 groenten combineren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Schil de halve pompoen en de knolselder. Verwijder de pitten en draden uit de pompoen. Snij beide groenten in kleinere stukken.

  6. Pluk de blaadjes van de kervel.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  9. Voeg de stukken knolselder en pompoen toe en giet er de bouillon over tot de groenten net onderstaan.

  10. Dek af en laat 15 à 20 min. koken.

  11. Mix heel fijn en kruid met nootmuskaat. Werk af met de kervel.

Tip

Vervang de knolselder door dezelfde hoeveelheid pastinaak of peterseliewortel. U kan ook de 3 groenten combineren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 101 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 8.7 g
Eiwit 3.8 g

Bekijk het recept digitaal