Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 27 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 26.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de groenten in kleine stukjes.

  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat er al roerend de gesnipperde ui en het knoflook glazig in stoven.

  3. Voeg de rest van de groenten toe en laat op een zacht vuur afgedekt ± 4 min. stoven.

  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt tot het korrelig is (druk uiteen met een vork).

  5. Voeg het gehakt, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe aan de gestoofde groenten en roer om. Kruid met peper, zout en cayennepeper, en naar wens met andere kruiden.

  6. Dek af en laat 1 u. zachtjes sudderen. Voeg tussendoor een scheutje kippenbouillon of rode wijn toe.

  7. Serveer de saus met spaghetti.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de groenten in kleine stukjes.

  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat er al roerend de gesnipperde ui en het knoflook glazig in stoven.

  3. Voeg de rest van de groenten toe en laat op een zacht vuur afgedekt ± 4 min. stoven.

  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt tot het korrelig is (druk uiteen met een vork).

  5. Voeg het gehakt, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe aan de gestoofde groenten en roer om. Kruid met peper, zout en cayennepeper, en naar wens met andere kruiden.

  6. Dek af en laat 1 u. zachtjes sudderen. Voeg tussendoor een scheutje kippenbouillon of rode wijn toe.

  7. Serveer de saus met spaghetti.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 27 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 26.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Castell'in Villa Chianti Classico D.O.C.G. Toscane - Italië Wijn Uitstekende rode wijn uit het kerngebied van de Chianti-streek. Hij bezit een mooie robijnrode kleur en een delicaat boeket van kersen met een mooie houttoets (de wijn rijpte in eikenhouten vaten). Wijn Inycon, Nero d'Avola IGT Rosso di Sicilia Italië Wijn De Inycon Nero d'Avola is een krachtige rode wijn met een rijk boeket van pruimen (mirabel) en kruiden. Jong serveren.

Bekijk het recept digitaal