Speculaaspudding met clementines
Speculaaspudding met clementines

Speculaaspudding met clementines

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 42 g
Eiwit 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.

  4. Schil ondertussen de clementines tot op het vruchtvlees (à vif) en snij de partjes van tussen de vliesjes.

  5. Smelt de boter en meng er de honing onder.

  6. Verkruimel de speculaaskoekjes.

  7. Bereiding:
  8. Besmeer de partjes clementine met de karamelhoning. Zet 4 min. onder de hete grill en laat afkoelen.

  9. Verdeel telkens 1 eetl. verkruimelde speculaas over de bodem van 4 glazen (25 cl). Doe er telkens 2 eetl. pudding bij en opnieuw een laagje speculaas. Herhaal tot ± 1,5 cm onder de rand. Eindig met een laagje pudding.

  10. Verdeel de clementinepartjes over de potjes en werk af met gesnipperde citroenmelisse.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.

  4. Schil ondertussen de clementines tot op het vruchtvlees (à vif) en snij de partjes van tussen de vliesjes.

  5. Smelt de boter en meng er de honing onder.

  6. Verkruimel de speculaaskoekjes.

  7. Bereiding:
  8. Besmeer de partjes clementine met de karamelhoning. Zet 4 min. onder de hete grill en laat afkoelen.

  9. Verdeel telkens 1 eetl. verkruimelde speculaas over de bodem van 4 glazen (25 cl). Doe er telkens 2 eetl. pudding bij en opnieuw een laagje speculaas. Herhaal tot ± 1,5 cm onder de rand. Eindig met een laagje pudding.

  10. Verdeel de clementinepartjes over de potjes en werk af met gesnipperde citroenmelisse.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 42 g
Eiwit 4.3 g

Bekijk het recept digitaal