- Bewaar

- Bewaar
Spek en boontjes in de wok met tarwegraantjes
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux Vino Sentada Chardonnay-Torrontés - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de tomaten in stukjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Breek de prinsessenbonen in 2. Kook ze 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de olijfolie onder.
-
Verhit intussen een wok zonder vetstof en bak de spekblokjes 5 min. goudbruin. Overgiet met de wijnazijn. Schep de spekblokjes uit de wok met een schuimspaan (laat het vet erin).
-
Roerbak de prinsessenboontjes 3 min. in het vet van de spekblokjes en bestrooi met de tijm.
-
Roer er de stukjes tomaat en de mosterd goed onder. Laat 3 min. sudderen.
-
Meng er het spek en de tarwegraantjes onder en laat nog 2 min. goed opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de peterselie.
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux Vino Sentada Chardonnay-Torrontés - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de tomaten in stukjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Breek de prinsessenbonen in 2. Kook ze 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de olijfolie onder.
-
Verhit intussen een wok zonder vetstof en bak de spekblokjes 5 min. goudbruin. Overgiet met de wijnazijn. Schep de spekblokjes uit de wok met een schuimspaan (laat het vet erin).
-
Roerbak de prinsessenboontjes 3 min. in het vet van de spekblokjes en bestrooi met de tijm.
-
Roer er de stukjes tomaat en de mosterd goed onder. Laat 3 min. sudderen.
-
Meng er het spek en de tarwegraantjes onder en laat nog 2 min. goed opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux Vino Sentada Chardonnay-Torrontés - Argentinië