Spek en boontjes in de wok met tarwegraantjes
Spek en boontjes in de wok met tarwegraantjes

Spek en boontjes in de wok met tarwegraantjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 61.6 g
Eiwit 28.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de tomaten in stukjes.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Breek de prinsessenbonen in 2. Kook ze 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de olijfolie onder.

  8. Verhit intussen een wok zonder vetstof en bak de spekblokjes 5 min. goudbruin. Overgiet met de wijnazijn. Schep de spekblokjes uit de wok met een schuimspaan (laat het vet erin).

  9. Roerbak de prinsessenboontjes 3 min. in het vet van de spekblokjes en bestrooi met de tijm.

  10. Roer er de stukjes tomaat en de mosterd goed onder. Laat 3 min. sudderen.

  11. Meng er het spek en de tarwegraantjes onder en laat nog 2 min. goed opwarmen. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de tomaten in stukjes.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Breek de prinsessenbonen in 2. Kook ze 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de olijfolie onder.

  8. Verhit intussen een wok zonder vetstof en bak de spekblokjes 5 min. goudbruin. Overgiet met de wijnazijn. Schep de spekblokjes uit de wok met een schuimspaan (laat het vet erin).

  9. Roerbak de prinsessenboontjes 3 min. in het vet van de spekblokjes en bestrooi met de tijm.

  10. Roer er de stukjes tomaat en de mosterd goed onder. Laat 3 min. sudderen.

  11. Meng er het spek en de tarwegraantjes onder en laat nog 2 min. goed opwarmen. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 61.6 g
Eiwit 28.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux Vino Sentada Chardonnay-Torrontés - Argentinië

Bekijk het recept digitaal