Spicy paprikadip met feta
Spicy paprikadip met feta

Spicy paprikadip met feta

20 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 98 kcal
Vet 6.9 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 4.1 g
Suiker 1.7 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 3.7 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Spoel intussen de bonen onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Pers de halve limoen.

  5. Haal de paprika uit de oven en laat afkoelen. Pel en snij in repen. Snij 1 reepje heel fijn en hou apart.

  6. Hou wat feta opzij voor de afwerking en mix de rest fijn met de bonen, het gepelde knoflook, het pepertje, het vruchtvlees van de avocado, het limoensap en de paprikarepen. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Doe de dipsaus in een potje en werk af met verkruimelde feta en de fijngesneden paprika.

Tip

Maak dit dipsausje nóg sneller klaar: vervang de rode paprika door gegrilde paprika uit bokaal. Ideaal om onverwacht bezoek op iets lekkers te trakteren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Spoel intussen de bonen onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Pers de halve limoen.

  5. Haal de paprika uit de oven en laat afkoelen. Pel en snij in repen. Snij 1 reepje heel fijn en hou apart.

  6. Hou wat feta opzij voor de afwerking en mix de rest fijn met de bonen, het gepelde knoflook, het pepertje, het vruchtvlees van de avocado, het limoensap en de paprikarepen. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Doe de dipsaus in een potje en werk af met verkruimelde feta en de fijngesneden paprika.

Tip

Maak dit dipsausje nóg sneller klaar: vervang de rode paprika door gegrilde paprika uit bokaal. Ideaal om onverwacht bezoek op iets lekkers te trakteren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 98 kcal
Vet 6.9 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 4.1 g
Suiker 1.7 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 3.7 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal