- Bewaar

- Bewaar
Spicy paprikadip met feta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Spoel intussen de bonen onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Pers de halve limoen.
-
Haal de paprika uit de oven en laat afkoelen. Pel en snij in repen. Snij 1 reepje heel fijn en hou apart.
-
Hou wat feta opzij voor de afwerking en mix de rest fijn met de bonen, het gepelde knoflook, het pepertje, het vruchtvlees van de avocado, het limoensap en de paprikarepen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de dipsaus in een potje en werk af met verkruimelde feta en de fijngesneden paprika.
Maak dit dipsausje nóg sneller klaar: vervang de rode paprika door gegrilde paprika uit bokaal. Ideaal om onverwacht bezoek op iets lekkers te trakteren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Spoel intussen de bonen onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Pers de halve limoen.
-
Haal de paprika uit de oven en laat afkoelen. Pel en snij in repen. Snij 1 reepje heel fijn en hou apart.
-
Hou wat feta opzij voor de afwerking en mix de rest fijn met de bonen, het gepelde knoflook, het pepertje, het vruchtvlees van de avocado, het limoensap en de paprikarepen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de dipsaus in een potje en werk af met verkruimelde feta en de fijngesneden paprika.
Maak dit dipsausje nóg sneller klaar: vervang de rode paprika door gegrilde paprika uit bokaal. Ideaal om onverwacht bezoek op iets lekkers te trakteren.