- Bewaar

- Bewaar
Spirelli met ham en broccoli
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de broccoli's in roosjes. Schil de stelen en snij in blokjes van max. 1 cm.
-
Snij de ham in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoli 8 à 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt de boter in de kookpot van de broccoli en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk bij en laat pruttelen tot de saus gaat binden.
-
Voeg de reepjes ham en de roomkaas toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
-
Meng de pasta met de broccoliroosjes en de saus.
-
Afwerking:
Als de groep niet te groot is, kan je de pasta in een ovenschaal doen, bestrooien met geraspte kaas en even onder de ovengrill zetten voor een lekkere gegratineerde pastaschotel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de broccoli's in roosjes. Schil de stelen en snij in blokjes van max. 1 cm.
-
Snij de ham in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoli 8 à 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt de boter in de kookpot van de broccoli en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk bij en laat pruttelen tot de saus gaat binden.
-
Voeg de reepjes ham en de roomkaas toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
-
Meng de pasta met de broccoliroosjes en de saus.
-
Afwerking:
Als de groep niet te groot is, kan je de pasta in een ovenschaal doen, bestrooien met geraspte kaas en even onder de ovengrill zetten voor een lekkere gegratineerde pastaschotel.