- Bewaar

- Bewaar
Spookpeertjes in chocoladesaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 minuten)
-
Schil de peren met een dunschiller en laat de steeltjes eraan.
-
Breek de melkchocolade in stukjes.
-
Bereiding:
-
Doe het appelsap en de suiker in een kookpot. Leg er de peren in en vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de bereiding aan de kook te brengen en 15 à 20 minuten te laten sudderen op een zacht vuur, tot de peren zacht zijn.
-
Haal de peren uit de kookpot en laat lichtjes afkoelen.
-
Vraag ondertussen aan je hulpkok om de chocolade au bain-marie te smelten (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Voeg de melk toe aan de gesmolten chocolade en roer voorzichtig tot een glad sausje.
-
Druk in elke peer 2 chocoladedruppels voor de ogen en 1 rozijn voor het mondje.
-
Afwerking:
-
Lepel een beetje chocoladesaus op elk bord en zet er telkens een spookpeertje in.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 minuten)
-
Schil de peren met een dunschiller en laat de steeltjes eraan.
-
Breek de melkchocolade in stukjes.
-
Bereiding:
-
Doe het appelsap en de suiker in een kookpot. Leg er de peren in en vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de bereiding aan de kook te brengen en 15 à 20 minuten te laten sudderen op een zacht vuur, tot de peren zacht zijn.
-
Haal de peren uit de kookpot en laat lichtjes afkoelen.
-
Vraag ondertussen aan je hulpkok om de chocolade au bain-marie te smelten (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Voeg de melk toe aan de gesmolten chocolade en roer voorzichtig tot een glad sausje.
-
Druk in elke peer 2 chocoladedruppels voor de ogen en 1 rozijn voor het mondje.
-
Afwerking:
-
Lepel een beetje chocoladesaus op elk bord en zet er telkens een spookpeertje in.