Spring rolls met oosters sausje
Spring rolls met oosters sausje

Spring rolls met oosters sausje

45 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 3.7 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 14.7 g
Suiker 3 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in staafjes van ± 7 cm.

  3. Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij ook in staafjes van ± 7 cm.

  4. Snij het slahart in de lengte in 12 partjes.

  5. Verwijder de harde kern uit de rodekool en snij de rest fijn.

  6. Snipper het bieslook en de halve ui fijn.

  7. Rasp de gember fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Maak intussen het sausje: pers de halve limoen in een kommetje. Pers er het knoflook over uit en voeg de rode ui en de gember toe. Meng er de sesamolie, de olijfolie en de sojasaus onder.

  11. Maak een propere keukenhanddoek vochtig en leg open. Vul een brede kom of pan met water.

  12. Dompel een rijstvel onder in het water en leg op de handdoek.

  13. Verdeel wat groenten, bieslook en rijstvermicelli over het midden van het rijstvel.

  14. Vouw de beide zijkanten naar binnen en rol vervolgens strak op. Maak zo 12 spring rolls.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in staafjes van ± 7 cm.

  3. Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij ook in staafjes van ± 7 cm.

  4. Snij het slahart in de lengte in 12 partjes.

  5. Verwijder de harde kern uit de rodekool en snij de rest fijn.

  6. Snipper het bieslook en de halve ui fijn.

  7. Rasp de gember fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Maak intussen het sausje: pers de halve limoen in een kommetje. Pers er het knoflook over uit en voeg de rode ui en de gember toe. Meng er de sesamolie, de olijfolie en de sojasaus onder.

  11. Maak een propere keukenhanddoek vochtig en leg open. Vul een brede kom of pan met water.

  12. Dompel een rijstvel onder in het water en leg op de handdoek.

  13. Verdeel wat groenten, bieslook en rijstvermicelli over het midden van het rijstvel.

  14. Vouw de beide zijkanten naar binnen en rol vervolgens strak op. Maak zo 12 spring rolls.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 3.7 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 14.7 g
Suiker 3 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Wijn Rosé d'Anjou A.O.P. - Elysis

Bekijk het recept digitaal