Steak met mosterdsaus en linzen
Steak met mosterdsaus en linzen

Steak met mosterdsaus en linzen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 86.5 g
Eiwit 56.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Spoel de linzen onder koud water.

  5. Bereiding:
  6. Breng 8 dl water met het bouillonblokje aan de kook en kook de linzen 35 min. Giet af.

  7. Kook ondertussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de groentebrunoise toe en laat 10 min. stoven. Doe er de linzen bij en kruid met peper en zout.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat verder bakken naar smaak.

  10. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met 1 dl water, schraap de braadresten los en voeg de mosterd toe. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de steaks in reepjes en verdeel over de borden, samen met de rijst en de groenten. Lepel wat saus over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Spoel de linzen onder koud water.

  5. Bereiding:
  6. Breng 8 dl water met het bouillonblokje aan de kook en kook de linzen 35 min. Giet af.

  7. Kook ondertussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de groentebrunoise toe en laat 10 min. stoven. Doe er de linzen bij en kruid met peper en zout.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat verder bakken naar smaak.

  10. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met 1 dl water, schraap de braadresten los en voeg de mosterd toe. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de steaks in reepjes en verdeel over de borden, samen met de rijst en de groenten. Lepel wat saus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 86.5 g
Eiwit 56.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Pater Abdijbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal