Steakburger met spekjes en picklesmayonaise
Steakburger met spekjes en picklesmayonaise

Steakburger met spekjes en picklesmayonaise

50 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 808 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 78.4 g
Eiwit 51.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de uien in flinterdunne ringen.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Snij de augurken in blokjes van 1/2 cm.

  6. Meng de mayonaise met de pickles en kruid met peper en zout.

  7. Bestrijk de minuutsteaks met de olijfolie en bestrooi met het paprika poeder en de pilipili.

  8. Bereiding:
  9. Besprenkel de broodjes met water en bak af in de voor verwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  10. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de spekblokjes ± 5 min. goudbruin.

  11. Meng de uiringen onder het spek en laat op een zacht vuur ± 10 min. verder garen tot de uiringen zacht zijn. Schep alles uit de pan en hou warm.

  12. Verhit dezelfde braadpan zonder vetstof en bak de minuutsteaks 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Snij de stokbroodjes aan 1 kant open en besmeer de bovenste helft met de picklesmayonaise. Snij de minuutsteaks in de lengte in 2 en beleg elk broodje met 2 halve steaks. Werk af met ketchup, gebakken ui met spekjes, blokjes augurk en rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de uien in flinterdunne ringen.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Snij de augurken in blokjes van 1/2 cm.

  6. Meng de mayonaise met de pickles en kruid met peper en zout.

  7. Bestrijk de minuutsteaks met de olijfolie en bestrooi met het paprika poeder en de pilipili.

  8. Bereiding:
  9. Besprenkel de broodjes met water en bak af in de voor verwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  10. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de spekblokjes ± 5 min. goudbruin.

  11. Meng de uiringen onder het spek en laat op een zacht vuur ± 10 min. verder garen tot de uiringen zacht zijn. Schep alles uit de pan en hou warm.

  12. Verhit dezelfde braadpan zonder vetstof en bak de minuutsteaks 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Snij de stokbroodjes aan 1 kant open en besmeer de bovenste helft met de picklesmayonaise. Snij de minuutsteaks in de lengte in 2 en beleg elk broodje met 2 halve steaks. Werk af met ketchup, gebakken ui met spekjes, blokjes augurk en rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 808 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 78.4 g
Eiwit 51.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Wijn E l Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal