Stoofpotje van hondstong met fijne groentjes en couscous
Stoofpotje van hondstong met fijne groentjes en couscous

Stoofpotje van hondstong met fijne groentjes en couscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 63 g
Eiwit 45.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de stengels selder in blokjes van 1/2 cm.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de blokjes selder en paprika toe en roerbak 5 min.

  11. Overgiet met de tomatenstukjes en 2 dl water, en kruid met het paprika poeder, peper en zout.

  12. Schik de hondstongrolletjes naast elkaar op de groenten. Kruid de vis met peper en zout en laat ± 25 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.

  13. Doe ondertussen de couscous in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 7 min. zwellen.

  14. Maak de couscous los met een vork en roer er de boter onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de stengels selder in blokjes van 1/2 cm.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de blokjes selder en paprika toe en roerbak 5 min.

  11. Overgiet met de tomatenstukjes en 2 dl water, en kruid met het paprika poeder, peper en zout.

  12. Schik de hondstongrolletjes naast elkaar op de groenten. Kruid de vis met peper en zout en laat ± 25 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.

  13. Doe ondertussen de couscous in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 7 min. zwellen.

  14. Maak de couscous los met een vork en roer er de boter onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 63 g
Eiwit 45.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay - Inycon - Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal