Stoofpotje van linzen en butternut, bulgur en gebakken tofoe
Stoofpotje van linzen en butternut, bulgur en gebakken tofoe

Stoofpotje van linzen en butternut, bulgur en gebakken tofoe

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 25.7 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 90.1 g
Suiker 12.1 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 38.9 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de bulgur in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Snij de tofoe in gelijke reepjes. Meng de sojasaus met het citroensap en marineer er de tofoe 10 min. in.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de butternut, verwijder de pitjes en draden en snij in blokjes.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  5. Voeg de blokjes butternut, de tomatenblokjes, de kokosmelk en de linzen toe. Giet er 2 dl water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de garam masala en laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoe goudbruin.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Serveer de linzen met de bulgur en de gebakken tofoe en de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de bulgur in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Snij de tofoe in gelijke reepjes. Meng de sojasaus met het citroensap en marineer er de tofoe 10 min. in.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de butternut, verwijder de pitjes en draden en snij in blokjes.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  5. Voeg de blokjes butternut, de tomatenblokjes, de kokosmelk en de linzen toe. Giet er 2 dl water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de garam masala en laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoe goudbruin.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Serveer de linzen met de bulgur en de gebakken tofoe en de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 25.7 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 90.1 g
Suiker 12.1 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 38.9 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Domaine Vico rosé A.O.P. Corse

Bekijk het recept digitaal